Bottenmöte mellan två nykomlingar. Helsingborg favorit men så enkelt som oddsen visar behöver det inte bli.

Senaste möten
Helsingborg - Falken 1-0
Falken - Helsingborg 2-3

2017
HIF - Falken 0-0
Falken - HIF 1-1

Allsvenskan
13. Sundsvall 11 2 3 6 13:17 9
14. Helsingborg 10 2 3 5 11:17 9
15. AFC Eskilstuna 10 1 3 6 9:16 6
16. Falkenberg 10 1 2 7 8:20 5

HIF hemma
5 2 2 1 8:7 8

Formen
O, F, F, O, F

Senaste match
AFC Eskilstuna - Helsingborg 1-1

Falken borta
5 0 1 4 6:12 1

Formen
F, F, O, F, F

Senaste match
AIK - Falkenberg 2-0

Lite halvt av ett ångestmöte. Men mer så för Helsingborg. Efter en lovande start så har poängen inte direkt rasslat in. Sen 2-1-segern mot Bajen så har laget sju raka matcher utan seger, varav fyra torsk. Till kvällens match har nog ingen missat att Granen är out skadad. Det är klart att det spelar roll, men kanske mindre mot ett lag som Falkenberg. En motståndare som HIF känner väl till från åren i Superettan. På Olympia har det varit tajta matcher med 1-0 och 0-0 som slutresultat senaste två åren. Och jag är inte omöjlig i att det det blir tajt igen.

Helsingborg kommer vara och tillåts vara det lag som äger bollen och står för kreativiteten. Falkenberg kommer vara här för att kontra när tillfälle ges. Falken har varit med bra i många matcher men utan att få särskilt mycket med sig. Och det har till stor del att göra med den offensiva impotensen. Det osar inte klass i lagets främre led och kommer det inte in någon bra striker i sommar kan jag inte se hur det ska ge nytt kontrakt. Mot AIK senast blev det torsk med 2-0 och det får man säga var en hedersvärd förlust. Men återigen så var de egna målchanserna lätträknade.

Mot Helsingborg har man bättre chans än oddsen visar men då gäller det att sätta målchanserna som dyker upp. Jag tror på en matchbild där HIF letar lösningar, men kanske får problem att hitta dem, till följd av lagets rätt så dåliga grundspel. HIF förlitar sig mest på individuella prestationer. Falkenberg skulle definitivt gräva ner sig i skyttegravar vid ett ledningsmål, medan HIF skulle spela mer safe för att inte riskerar några jättekontringar, vilka är Falkenbergs styrka.

Nyckelspelare tillbaka i båda lagen.

Helsingborgs trupp

I matchtruppen återfinns Anders Randrup, Mohammed Abubakari och Wanderson do Carmo.

Matchtrupp 1. Tom Glover (mv) 3. Fredrik Liverstam 5. Johan Persson 6. Andreas Landgren 7. Anders Randrup 8. Mamudu Moro 9. Rasmus Jönsson 11. Adam Eriksson 14. Mohammed Abubakari 15. Max Svensson 20. Wanderson do Carmo 21. Charlie Weberg 25. Kalle Joelsson (mv) 34. Filip Sjöberg 36. Noel Mbo 57. Markus Holgersson 69. David Boysen 99. Andri Bjarnason

Falkenbergs trupp

Tillbaka i truppen är lagkaptenen Tibor Brink Joza och John Chibuike som båda missade förra matchen på grund av skada.
– Konkurrensen ökar kring startplatserna. John Björkengren är avstängd så det är en spelare som ska ersättas, men jag behöver lite mer tid innan jag släpper startelvan, säger Hasse Eklund.

Truppen:
Hampus Nilsson, Johan Brattberg, Carl Johansson, Johan Lassagård, Tobias Karlsson, Nsima Peter, Kalle Söderström, Robin Östlind, Christoffer Carlsson, Marcus Mathisen, Per Karlsson, Kirill Pogrebnyak, Edi Sylisufaj, Jacob Ericsson, John Chibuike, Anton Wede, Tobias Englund, Tibor Brink Joza (K).

SPELTIPS
Jag spelar under 2,5 mål i matchen till 1.93 hos bet365 (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip