Två förväntade topplag i en fet tisdagsmatch på Olympia i Helsingborg.

Förra säsongen
Helsingborg - GAIS 1-0
GAIS - Helsingborg 0-0

Superettan
7. GAIS 5 2 2 1 5:5 8
8. Helsingborg 4 2 1 1 9:5 7

Helsingborg hemma
2 1 0 1 3:3 3

Formen
O, F, V, V

Senaste match
Brage - Helsingborg 1-1

GAIS borta
2 1 1 0 3:2 4

Formen
O, O, F, V, V

Senaste match
GAIS - Gefle 0-0

Två väldigt bra lag drabbar samman på tisdagen. Två lag som nog hade hoppats på lite fler poäng i inledningen och därför är segersugna. Men samtidigt har båda lagen nog stor respekt för den andres styrkor. När det kommer till individuell kvalitet finns det inget lag i SE som slår Helsingborg. Moro, Bojanic, Bjarnason, Liverstam, Randrup, Hansson, Dahlberg, Abubakari osv. Till matchen är Moro något osäker på grund av sjukdom och unge stjärnskottet Alex Timossi Andersson spelar U17-EM i England.

Helsingborg åkte på ett tidigt baklängesmål på hörna mot Brage senast, och det dröjde till minut 76' innan unge Almeida Sundell nätade. Slut: 1-1 och matchen innan dess torsk 0-2 hemma mot AFC. Formen lite sisådär alltså. Förväntar mig att HIF steppar upp ju längre serien går.

Men Gais är inget lätt lag att möta. Har kanske det bästa grundspelet i serien, det såg vi inte minst prov på i Svenska cupen, men har på sistone haft problem med sin offensiv. Lagen har backat hem rejält på Gais vilket ställt frågor som man inte riktigt klarat av att lösa. Här får vi räkna med att Helsingborg bjuder till, samtidigt som Gais har respekt. När lagen möttes i fjol blev det 1-0 och 0-0 och jag blir inte förvånad om lagen tar ut varandra här.

Båda gillar att dominera matcherna, hålla i boll, och det är mycket på spel just för att båda lagen är tippade att slåss i den absoluta toppen.

Gais saknar Johan Svahn men får tillbaka Dusan Djuric. Två lag med närmast fulla trupper alllså.

SPELTIPS
Svårt att välja sida en sån här match så jag går på målspelet, där jag tror på en jämn tillställning. Spelar under 2,5 mål till 1.98 hos MrGreen (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip