Toppen mot botten när GAIS gästar Helsingborg. Kanske var förväntningarna det motsatta inför serien men allt går inte alltid som man tänkt sig. GAIS har gjort det otroligt bra med sin långsiktighet och sitt lagbygge från krossen i Ettan Södra. Det vinnande laget har kommit ihop bra och ser lika starkt ut nu i en serie högre. Lika starkt ser det dock inte ut i Helsingborgs IF som kantats av alla möjliga problem, nu har dock tränare Stuart Baxter kunnat hålla i träningsveckan och får här sin första match som huvudtränare. Det är en tränare med en otrolig aura och rutin som borde kunna få ordning på Helsingborg. Kanske ger det effekt direkt mot GAIS?

GAIS matcher har sett rätt så lika ut och senast mot Landskrona BoIS var inget undantag. Det är full fart framåt med sitt offensivt balanserande mittfält men också från kantspelare som ständigt vågar utmana. Det har blivit nästintill bara konstgräsmatcher för laget men senast var de tillbaka på Gamla Ullevi i matchen mot Landskrona. Det var en matchbild som passade GAIS bra, de fick mycket ytor och kunde skapa väldigt mycket i offensiven. Det är ständigt mycket rörelse och fina kombinationer som banat vägen för GAIS hittills och förhoppningsvis kan de fortsätta på den inslagna vägen när det nu väntar ett par tuffare matcher. Defensiven har dessutom suttit klockrent och det kan bära långt.

Helsingborg spelade mot Brage i senaste omgången och inkasserade då fjärde raka förlusten. Det är nu riktig kris och Stuart Baxter ska försöka styra skutan i denna motvind. Själva matchen var väl aldrig något riktigt snack om saken, Helsingborg hade som vanligt svårt att komma upp i nivå och det slutade 1-0, som vanligt. Det har blivit ett mål i varje match hittills och känslan är att det kan bli något liknande när GAIS kommer på besök.

Allt talar väl för underspel när Helsingborg spelar?

Jo, sanningen är att mot Öster, Gefle, VSK eller Brage har Helsingborg aldrig varit riktigt nära att skapa mycket chanser och det visar även statistiken där Helsingborg har lägst förväntade mål av alla. Nu gäller det att spela in en elva och försöka ta små steg i taget och få igång offensiven och samarbetet där. Ring, Muhsin mfl har känts alldeles för ensamma och mest försökt springa igenom motståndet. Däremot till denna match tror jag fortsatt att Baxter kommer fokusera på en defensiv stabilitet mot ett starkt GAIS man har respekt för. Medan GAIS spel också kommer att inrikta sig mer på dueller och kamp mot Helsingborg än finliret som det ofta varit på konstgräset. Gillar underspelet på många sätt här, tror inte direkt att ett krislag som Helsingborg sprudlar av självförtroende och får snurr på offensiven här. Dessutom har defensiven hos gästerna varit klockren hittills.

Spel: Under 2.5 mål till 1.78 hos Nordicbet
This is the stats tab
This is the post tip