Ångestmöte i botten av Superettan. Här är mitt speltips på matchen mellan HIF-GIF Sundsvall.

Senaste möten
GIF Sundsvall - Helsingborg 1-1

SUPERETTAN
13. GIF Sundsvall 20 6 5 9 26:37 -11 23
15. Helsingborg 20 4 6 10 20:27 -7 18

HIF hemma
10 2 2 6 9:14 -5 8

Formen
F, F, O, V, F

Senaste match
Helsingborg - Landskrona 1-2

Joelsson - Vagic, Weberg, Vilar - Ring, Almadjed, Cole, Bengtsson - Loeper, Lima, Kjellnäs

Avstängda: Ring, Vagic, Stuart Baxter

GIF borta
10 3 2 5 12:19 -7 11

Formen
O, O, F, V, V

Senaste match
GIF Sundsvall - J-Södra 3-2

Jonsson - Lundström, Blomqvist, Svanberg, Lindkvist - Andersson, Pichkah - Carström, Durmaz, Bengtsson - Engblom

Spännande och svårtippat

Det här kommer bli en otrolig nagelbitare för de som håller på Helsingborg och GIF Sundsvall. Vinner HIF inte den här matchen då börjar det se riktigt mörkt ut.
Helsingborg förlorade derbyt mot Landskrona på ett sätt som knappast stärkte självförtroendet. Ett sent straffmål där domaren nog borde ha blåst frispark för HIF innan. Stuart Baxter tappade det helt och fick rött kort, Vagic blev utvisad och Ring är avstängd här mot Sundsvall. Sist lagen möttes borde Giffarna ha vunnit men slarvade som så många gånger förr i försvaret och det blev 1-1. Helsingborg kommer hit med en hel del nya spelare. Birkfeldt från Varberg kan debutera och det känns som en smart värvning i ett läckande försvar. Rent försvarsmässigt tycker jag att Helsingborg har bättre spelare än Giffarna och en bättre målvakt inte minst. Samtidigt tycker jag att Giffarna har ett bättre spel offensivt och är tryggare i det man vill åstadkomma medan HIF spelar ganska chansartat och utan större röd tråd än tidiga inlägg.
Kan Giffarna straffa HIF i omställningarna så har man en bra chans här. Det bara skriker ångest om HIF-spelarna när det går emot dem så det är sköra spelare vi talar om här, i båda lagen.
Giffarna vann trot eller ej en match senast och det var i grevens tid. 3-2 mot Jönköpings Södra satt perfekt för kan man följa upp med en vinst här så ser det plötsligt helt okej ut i tabellen och man har rätt god chans att undvika de två sista platserna i alla fall. För HIF är det som sagt vinst som gäller så jag tror ändå vi kommer få se en match som öppnas upp förr eller senare och där vi kommer få se mål.

SPELTIPS
Jag spelar över 2.5 mål och båda lagen gör mål till 2.05 hos Bethard (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter
This is the stats tab
This is the post tip