SVERIGES BÄSTA STARTBONUS - Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365 .

Hammarby reser ner till Skåne på söndagen, Helsingborg väntar på Olympia.
Mitt speltips: Asian handicap +0,5 (1X).
1.88 hos bet365 .

Åttondeplacerade Hammarby fick äntligen vinna senast. Var dessutom en övertygande insats hemma mot Örebro. 3-0-segern var odiskutabel. Är den svaga säsongsupptakten därmed bakom laget? Jag tror inte det:

- Tankovic satt på läktaren och verkar längta ut i Europa.
- Kacaniklic och Bojanic inledde på bänken.
- Paulinho är fortfarande skadad.

Den fyran har väl knappast rosat marknaden hittills och därmed var det rimligt att Bajen såg lite bättre ut utan dem. Men å andra sidan är det höjden i dessa fyra som gjort att Hammarby inför säsongen rankades som ett topplag som skulle utmana Malmö om guldet. Sher är en stor talang, Rodic erbjuder alltid 100% gnugg och Ludwigson är jobbig att möta - men är det dessa tre som ska göra Bajen till ett av seriens bästa lag just för tillfället? Jag är tveksam. Och fram till att de levererat på en hög nivå över tid eller att Bojanic, Kacaniklic och Paulinho kommit igång på riktigt gåller jag inte Hammarby som ett av de tre-fyra bästa lagen i den här serien. Och då åker man inte till en sån här bortamatch och bara vinner utan vidare. Då har jag inte ens nämnt att matchen spelas på gräs - vilken är en klar nackdel för Hammarby.

Efter en usel säsongsstart med en poäng och 0-9 mot Varberg, Kalmar, Elfsborg, Häcken och Mjällby har Helsingborg kommit igång. Har en del kvar att jobba på, men sex raka utan förlust imponerar. Har under den raden kvitterat sent ett par gånger, vilket visar på bra moral. Martin Olsson har imponerat alltmer som mittbacksledare och ingen saknar nog Granen särskilt mycket just för dagen. Framåt har Max Svensson, Gigovic och Hurk kommit igång allt mer. För dagen tycker jag Helsingborg ska rankas som ett nedre mitten-lag.

Allsvenskan är en rätt jämn serie trots allt. Få lag åker bara ner till Olympia och hämtar tre poäng. Hammarby hämtar historiskt sällan vinster i gräsmatcher till och med i perioder där de spelar som ett guldlag. Jag tror den här matchen blir jämnare än vad oddsen säger. Visst är Hammarby rättmätiga favoriter, men tycker Helsingborg ska ses med rätt så fin poängchans.

Inget lag har spelat fler oavgjorda matcher än HIF hittills - så varför inte kryss igen?

This is the stats tab
This is the post tip