Hammarby rundar av säsongen nere i Helsingborg.
Mitt speltips: Ö1,5 mål i första halvlek. Lucky Sports eller valfritt övrigt bolag.

Över på målmarknaden är det jag vill attackera här. Men gillar första halvlek-spelet mer än totallinan till de här oddsen. För det finns liksom inget att spara på för de här lagen. Helsingborg åker ur, Hammarby slutar trea. Så är bestämt, som Martin Dahlins mamma hade sagt.

Hammarby vill avsluta säsongen snyggt och kommer ha med sig en hel del fans till Helsingborg. Offensiven är som bekant fin. Helsingborg kommer fortsätta matcha framtidsspelare för att förbereda sig inför 2023. Såg deras match mot Elfsborg i Borås i veckan och det var ruskigt slaskigt. Boråsarna hade över 2 i xg i första halvlek, men tycker inte det berättar hela sanningen. För utöver avsluten mot mål hade Elfsborg flera farliga inspel där det var nära att någon fick en fot på bollen. 1-0 var i underkant. Defensiven har varit ett problem hela säsongen i stort sett och det verkar inte bli någon förbättring här på slutet. Samtidigt var HIF inte helt ofarliga framåt själva där. Här saknas dessutom avstängde defensive mittfältaren Faltsetas. Med honom borta kommer balansen på mittfältet bli mer offensiv. Finns liksom ingen anledning för deras del att backa hem och parkera en buss här.

Hammarby lär också köra från start. Har ett flertal poängstarka spelare som lär vilja bygga på sina poängfacit. Tror inte på något ställningskrigsstiltje från start vilket vi brukar kunna få i normala matcher. Olympias matta har sett rätt så bra ut på hösten, så nog lär det vara okej förutsättningar för bra spel.

Nej, jag tror det här blir en klassisk sista omgången-match med två lag som inte har något att försvara. Visst finns alltid risken att det blir en håglös insats med ett öga på golfklubborna. Men jag tror ändå inte det då Hammarby ändå kommer ha med sig mycket fans ner och Helsingborg har hemmaplan.

Speltips: Ö1,5 mål i första halvlek.

This is the stats tab
This is the post tip