Skånederby på söndagen när Malmö gästar Olympia.
Mitt speltips: Över 3,5 hörnor för Helsingborg. Bethard eller något Kambibolag som LeoVegas , Expekt eller Unibet .

Malmö spelade Europa League i Belgien i torsdags. Då de dras med en del skador är inte bänken så bred och fin som vi är vana vid. Så Hareides alternativ är att matcha samma lag som i torsdags i stort sett, eller rotera in lite sämre spelare. Då Allsvenskan såklart prioriteras och det är ett derby väntar jag mig ett bra lag. Vad jag inte ser framför mig dock är att Malmö lyckas leverera en topprestation där de har total kontroll över matchbilden och inte ger HIF något bollinnehav alls.

Helsingborg kommer från säsongens kanske bästa match då de slog Göteborg med 3-1. Fått in Loeper på allvar för första gången på hela säsongen typ och en tänkbar elva ser starkare ut nu än under våren/tidig sommar. Har en offensiv med lurige Ali, nyttige Wiedesheim-Paul och målsuccén Muhsin. Räknar jag rätt har Helsingborg haft fyra eller fler hörnor i 18/22 varav åtta raka. Framför allt på hemmaplan brukar de skapa en del egna hörnor. Med ett starkt hemmastöd lär de försöka anfalla snarare än att bara packa ihop runt eget straffområde.

HIF har också allt att vinna här. De tog tre bonuspoäng mot Blåvitt senast och har just nu kvalplatsen i sin hand. Degerfors med svår bortamatch i Solna i den här omgången och HIF lär ha kvalplatsen oavsett vad som händer i den här omgången. Allt de får med sig från Malmö blir en bonus.

Slipper vi bara en matchbild med tyidig HIF-ledning som de sedan spelar på en stor del av matchen tycker jag det ska vara bra chans för det här spelet att hitta hem.

Speltips: Över 3,5 hörnor för Helsingborg.

This is the stats tab
This is the post tip