Blåvitt gästar Helsingborg på måndagen.
Mitt speltips: IFK Göteborg att vinna, med insatsen tillbaka på kryss. 1.80 hos bet365 .

HIF fick en bra start under nye Henke Larsson via två segrar och ett kryss. De sju poängen kom dock efter väldigt bra utdelning för skåningarna, hade mycket väl kunnat vara fyra-fem poäng i stället. Har nu tre förluster och ett kryss i sina senaste matcher. Är inte särskilt bra spelmässigt just nu. Granen sliter, offensiven är uddlös och spelet tamt. Saknar Rasmus Jönsson enormt mycket tycker jag, för nu känns det som att det inte händer något alls. Har inte gjort mer än ett mål på sexton allsvenska matcher - det blir svårt att vinna då. Fått in ett par nya spelare under sommaren, men ingen av dessa har direkt lyft laget.

Blåvitt har jag gått emot ett par-tre gånger senaste tiden. Har varit inne på att de kommer få det svårare under hösten med tanke på att de sålt spelare och tappat Karlsson-Lagemyr (skadad). I den här matchen saknas dessutom kaptenen Sebastian Ohlsson. Men på plussidan här:
- Får tillbaka tre spelare efter avstängning.
- Har fått in Aiesh och Sana, senast hoppade bägge in med kort varsel. Nu har båda fått träna med laget en vecka och bör vara ännu mer redo att bidra.
- Senast var även Lasse Vibe tillbaka efter en längre tids skadefrånvaro.

IFK har ett par svaga spelmässiga insatser bakom sig. I förrförra omgången körde ÖSK över Blåvitt och borde ha vunnit. Senast var Falkenberg nog det bättre laget stora delar av matchen. Men å andra sidan har Blåvitt bara förlorat tre matcher på hela säsongen, vilket visar att de är väldigt svårslagna.

Helsingborg har vunnit 4/19 allsvenska matcher. Visst är poängbehovet stort då de är indragna i bottenstriden. Och Blåvitt är nästan avhängda från toppen och blir inte indragna i bottenstriden - så deras poängnöd är inte densamma. Men håller Helsingborg som ett svagt lag för dagen, med stora problem att göra mål. Tycker övriga lag i bottenstriden känns betydligt mer på gång än HIF. Blåvitt var briljanta i våras men är lite kallare nu. Är ändå ett snäpp bättre än HIF och med tanke på de nya spelarna och att Vibe är tillbaka tycker jag de har tillräcklig spets för att vinna. Pengarna tillbaka på kryss känns som en bra livrem.

This is the stats tab
This is the post tip