IFK Norrköping reser ner till Helsingborg på måndagen.
Mitt speltips: Rak bortaseger.
1.73 hos Betsafe & Nordicbet .

Två lag som över tid haft lite olika kurvor:
- IFK Norrköping inledde som seriens bästa lag och ledde serien stort. Nu har de en seger senaste fem matcherna och lite dunkel form.
- Helsingborg hade en rejäl mardrömsstart och låg överlägset sist. Nu har de dock blott en förlust senaste åtta matcherna. Har dock kryssat för mycket för att klättra och efter Kalmars seger mot Häcken ligger HIF återigen sist.

Helsingborg dras fortfarande med ett par skador. Har bland annat tvingats spela med Diskerud som mittback. Han gör det bra där, men saknas på mittfältet. Jag tycker HIF visade mot Malmö FF senast att de får svårt att räcka till mot de bästa lagen. Tycker också de hade medstuds mot ett annars rejält svagt Hammarby omgången innan. Bjöds på ett mål där i en match de knappt hade ett anfall i matchen efter det.

Känslan är att Norrköping tappat en del då spelarna blivit slitna. Har knappt roterat alls, vilket nog visat sig här i de senaste omgångarna. Inte haft samma energi och fartfyllda spel som innan. Men senast inledde Haksabanovic på bänken medan Thern inte var med alls. Dessutom kom välmeriterade högerbacksnyförvärvet Linus Wahlqvist in i laget direkt. Gerson var avstängd och lär väl komma in i startelvan direkt. Dessutom finns ju anfallsnyförvärvet Linus Hallenius som lär bli bättre för varje omgång. Så jag tror på ett lite fräschare Norrköping än senaste matcherna. Dagerståhl däremot avstängd den här gången.

Dags för Norrköping att studsa tillbaka med en bra prestation efter ett par svagare matcher. Tror de ska ha bra chans mot ett Helsingborg som jag tycker haft lite medstuds senaste tiden.

1-3?

This is the stats tab
This is the post tip