SVERIGES BÄSTA STARTBONUS - Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365 .

Helsingborg tar emot formstarka Sirius på måndagen.
Mitt speltips: dubbelchans 1x eller asian hcp +0,5 på hemmalaget.
Odds 1.66 hos bet365 .

Ingen missade väl att Helsingborg blev rätt så överkörda när de här lagen möttes i Uppsala i torsdags. Sirius gick upp till 3-0 och segern var i slutändan odiskutabel. Välbehövlig seger för Sirius som innan dess tappat ledningar till kryss/förlust i fem raka matcher innan dess. Men här är det nya förutsättningar:

- Matchen spelas på Olympias gräs. Ett underlag HIF har blott två förluster på sju matcher på. Sirius har inte fått ut lika mycket av sitt spel på (de föörvisso enbart tre) gräsmatcher som konstgräsmatcher hittills.
- Helsingborg får tillbaka Martin Olsson och anfalls-Hurken. Två av deras absolut viktigaste spelare.

Sirius har annars fått en hel del beröm för sitt spel första halvan av säsongen. Med all rätt - Rydströms gäng är ett av seriens mest underhållande trots att truppen på pappret inte är så mycket för världen. Men något topplag tycker jag inte de är trots allt. Försvarsspelet är än så länge för dåligt för det - inget lag i serien har släppt in fler mål såhär långt.

Helsingborg fick en totalt usel start av Allsvenskan. Första fem matcherna tog de en poäng och gjorde inte ett enda mål. Kom in i serien efter det och ser vi på en formtabell för de senaste tio matcherna är de blott två poäng sämre än Sirius. Enda förlusterna under de matcherna kom borta mot MFF och just Sirius. Inget att skämmas för, även om Helsingborg också hade viss medstuds i ett par av de där obesegrade matcherna. Men de har helt klart höjt sig och de har hittat ett spel där de spelar rätt defensivt med en Martin Olsson som styr backlinjen på ett riktigt bra sätt. Tycker de är lite bättre än vad tabellen säger just nu och jag tror laget har bra chans att hänga kvar.

Här tycker jag helt enkelt Sirius blivit väl stora favoriter. De är ett bättre lag än HIF, men allsvenskan är en jämn serie där mittenlag knappast bara åker och hämtar segrar. Helsingborg är svårslagna för dagen och jag tror de har bra chans att ta poäng. Den därjve kan testa HIF +0 (pengarna tillbaka vid oavgjort). Men jag tycker den här matchen luktar lite kryss (bägge har sju kryss var - endast Blåvitt har fler oavgjorda matcher).

1-1?

This is the stats tab
This is the post tip