Helsingborg tar emot IK Sirius på lördagen.
Mitt speltips: Sirius har flest hörnor. Bethard .

I skrivande stund, på torsdagen, ger det här spelet:
2.20 på Bethard .
1.94 på LeoVegas eller Expekt .
2.0 på bet365 .

Det är ett spel jag gillar och åtminstone på förhand är oddset dessutom högre än hos andra bolag.

Bottenlaget Helsingborg kommer till matchen med 0-5 mo Häcken i ryggen. Säkert en hel del ångest och dessutom har de hela Hurk-soppan som ligger som en blöt filt över verksamheten. Ingen optimal uppladdning. Positivt för deras del är att yttern Loeper är tillgänglig igen efter avstängning. Under sommaren har HIF förstärkt framför allt i de bakre leden och det är tydligt att de velat tajta till försvaret. Utgår från att det är så de kommer försöka slå alltid bolltrillande Sirius. Är ett av lagen som har minst boll, skapar minst målchanser och kommer till minst antal egna avslut. Över tid är det sånt som brukar känneteckna lag som även skapar få egna hörnor.

Sirius är inget superutpräglat hörnlag. Slåt väldigt få inlägg, håller snarare i boll mer. Men har rätt skickliga och utmanande offensiva spelare och brukar komma till en del egna avslut vilket renderar i hörnor. Skapade sex hörnor mot Malmö senast exempelvis. Utgår från att Lindström/Santos kollade på hur IFK Göteborg stängde ner Sirius centralt för ett par omgångar sedan, vilket renderade i en matchbild där Sirius skapade 17 hörnor. När de här lagen möttes i början av säsongen (en evighet sedan - jag vet) så tog Sirius en tidig ledning och det slutade 1-0. Hörnstatistiken slutade 4-4 i den matchen. Slipper vi en sån matchbild (där Sirius spelar 70%+ av matchtiden i ledning) är jag övertygad om att de kommer ha mest boll, flest avslut m.m. och i slutändan brukar det generera många hörnor.

Tycker 1x2 är svårt att sia om här. Men tycker oddset på att Sirius har flest hörnor är för bra för att inte syna, särskilt när de blivit underdog på den marknaden. Jag ser framför mig en matchbild där Sirius har mest boll medan Helsingborg tvingas fokusera på omställningar.

Speltips: Sirius flest hörnor.

This is the stats tab
This is the post tip