Skånederby väntar på måndagen.
Mitt speltips: Asian -1 på bortalaget. Spelet sitter om Malmö vinner med 2+ mål, push och pengarna tillbaka på uddamålsseger. Förlust på spelet om Helsingborg tar poäng.

Toppen mot botten. Malmö är några få poäng ifrån att säkra guldet medan Helsingborg sliter med näbbar och klor för att undvika kvalplatsen.

Malmö får tillbaka Jo-Inge Berget efter avstängning. För Helsingborg är Kebba Ceesay avstängd. Ett avbräck då han varit en kugge i backlinjen i Granens frånvaro.

Bortsett från freakmatchen mot Djurgården, där Malmö var bättre än DIF i 90 minuter men tappade 2-0 till 2-3, har laget tre segrar senaste fyra matcherna. Sett väldigt bra ut och ett flertal spelare har levererat. Då har man knappt använt Kiese-Thelin under den här perioden, där finns ett sparkapital. Toivonen, AC, Nalic, m.fl. har sett fina ut. Senast fick till och med Rasmus Bengtsson, lagets egentligen bäste mittback i mitt tycke, speltid. När lagen möttes i Malmö var hemmalaget klart bättre och vann med 4-1. Även i fjol vann MFF bägge matcherna mot Helsingborg.

HIF gör det stundtals bra, men har svårt att få med sig segrar. Tre förluster senaste fyra matcherna. Släppe in en del billiga mål, vilket sätter käppar i hjulen för laget. Tappat Gigovic under säsongen och känns lite tunna för dagen. Tror de får det väldigt tufft att ta poäng mot Malmö. Får snarare rikta in sig på nästkommande match, då IFK Göteborg väntar.

I grunden skiljer det minst en klass mellan lagen och här borde Malmö ha riktigt bra chans att vinna relativt klart.