Helsingborg tar emot Norrköping på måndagskvällen.
Mitt speltips: Norrköping att ha flest hörnor i matchen. bet365 eller Pinnacle .

Helsingborg fick visserligen offensiv utdelning mot Djurgården senast, men överlag har de haft svårt att göra mål och skapa målchanser hittills. Ali har blivit lite ensam och van den Hurk har verkligen saknat en skadade Loepers (assistkung i fjol) inlägg. Han har knappt kommit till några avslut alls hittills. HIF har lågt xg, kommer till få avslut, har få touch i motståndarnas straffområde och slår rätt få inlägg. Den typen av saker som brukar leda till få hörnor över tid. Får relativt många avslut emot sig och blockar rätt många också - den typen av saker som brukar leda till många defensiva hörnor över tid. Förlorat fyra av sju "hörnmatcher" hittills.

Lennartsson är en tränare som gärna har hängslen och livrem på, så jag räknar med att de initialt uppträder rätt försiktigt här.

Norrköping vet vi är ett offensivt lag under Norling. Gjorde avsteg från den taktiken borta mot Kalmar för någon omgång sedan, men det kändes väldigt situationsanpassat. Utgår från att de är tillbaka här med sitt vanliga spel. Nu saknas visserligen avstängde de Brito, men Norrköping har överlag ett bra kantspel. Har relativt högt xg och har slagit flest inlägg hittills i Allsvenskan.

Som alltid med hörnspel kan mål åt olika håll fördärva. Skulle Norrköping ta en tidig ledning här väntar jag mig ett HIF som jagar lite mer frenetiskt, anfaller med fler folk. Men jag tror det här blir en målmässigt jämn match där det långa stunder kommer stå oavgjort. Med en sån matchbild tycker jag Norrköping ska ses med bra chans att vinna hörnstatistiken mot ett rätt begränsat Helsingborg.

Speltips: Norrköping -0,5 hörnor.

This is the stats tab
This is the post tip