Speltips: Örebro draw no bet till 1.86 hos nya Expekt tas med tyngre insats

_________

Helsingborg har börjat hitta någon form av stabilitet både i sitt spel och i sina resultat. Trots detta är de långt ifrån att betraktas som ett särskilt starkt fotbollslag. Däremot står de nu inför en utmaning då Örebro kommer på besök. Örebro har på senare tid fått upp farten och imponerat med sitt underhållande spel och fina offensiva kombinationer, vilket har resulterat i en rad segrar. Senast spelade de överraskande ut tidigare serieledarna Utsikten och nu känns det verkligen harmoniskt i klubben när ett nytt kontrakt i Superettan snart är helt klart. Tuffare tabellmässigt är det för Helsingborg och till denna match har de en rad problem i truppen, hur ska de då kunna formera en stark elva för att möta ett starkt Örebro? Jadu, det blir en utmaning som heter duga.

Helsingborg
Senaste match: Öster - Helsingborg 1-1
xG: 1.36 - 0.66
Skott/Skott på mål: 18/8 - 4/1
Possession(%): 62 - 38
Hörnor: 3 - 1
Det var bara ett lag på planen men likväl kunde Helsingborg få med sig en poäng. Hur det gick till är svårt att säga men man hade mycket av marginalerna med sig. De skapade nästintill ingenting offensivt och fick även spela sista halvtimmen med decimerat manskap sedan Hellborg dragit på sig sitt andra gula kort. Starkt ändå av Helsingborg att hålla undan och få med sig en poäng, när det normalt sätt hade varit noll.

Örebro
Senaste match: Örebro - Utsikten 5-1
xG: 2.2 - 0.9
Skott/Skott på mål: 10/8 - 8/4
Possession(%): 43 - 57
Hörnor: 4 - 3
En sådan där match man inte fattar någonting av vad som hände. ÖSK var dödligt effektiva och straffade Utsikten gång på gång när de erövrade bollen och ställde om. Ett ÖSK i medgång och på spelhumör är riktigt jobbiga att spela emot och de har verkligen börjat hitta något intressant offensivt med femton mål gjorda på de senaste fem matcherna.

Har Helsingborg ens elva bra spelare att tillgå?

Det är många avbräck hos Helsingborg med avstängningar på Bernando Vilar, Emil Hellman och Adam Hellborg. Dessutom har de skador på Jönsson, Birkfeldt, Vagic, nyförvärvet Cole mfl. Det innebär att bredden verkligen sätts på prov. Visst finns det ett par namn på bänken senast som är rutinerade och bidrar direkt men istället blir det då tuffare att hålla nivån under 90 minuter när det kanske måste fyllas på med debutanter. Nu är Örebro redan favoriter men har oerhört svårt att se dom förlora denna match när de verkligen fått igång sitt spel och har en betydligt bättre elva än Helsingborg här. Möjligen kan Helsingborg kriga till sig ett kryss återigen med lite flyt, men här sitter jag tryggt med Örebro-sidan. Dominanta Kalle Holmberg avgör på nytt?


Speltips: Örebro draw no bet till 1.86 hos nya Expekt tas med tyngre insats
This is the stats tab
This is the post tip