Speltips: Helsingborg vinner matchen till 1.90 hos Betsson


__________

Lite extra vila för klubbarna som haft en tyngre vår med en lägre poängproduktion vilket placerar lagen strax ovanför negativt kval. Visserligen fanns inte speciellt höga förväntningar varken på Helsingborg eller Örebro SK inför säsongen som fortfarande håller på med ett generationsskifte och satsar långsiktigt. Däremot vore det största möjliga katastrof om de ska fortsätta vara i botten, men visst ska ändå insatserna räcka och förvänta sig att en uppryckning sker ju fler matcher som spelas åtminstone för hemmalaget som har ett sådant typ av spel och en tränare som behöver tid. 


Helsingborg
Senaste match: Sundsvall - Helsingborg 1 - 3
xG: 0.87 - 2.76
Skott/skott på mål: 9/3 - 20/8 
Possession(%): 48 - 52
Hörnor: 1 - 9

Väldigt svag första halvlek av Helsingborg där Sundsvall leder rättvist. Efter pausen så kom ett helt annat lag ut och det skapades chanser så det räckte och blev över, då kom även utdelningen ifrån avslut som inte hade speciellt stor sannolikhet. Men med mycket avslut och spelare i box så tryckte Helsingborg ned Sundsvall som mest fick försvara under andra halvlek. 

Örebro
Senaste match: Örebro - Oddevold 2 - 2
xG: 0.75 - 1.44 
Skott/skott på mål: 11/4 - 9/5
Possession(%): 58 - 42
Hörnor: 4 - 5

Återigen en svag prestation av Örebro som inte kommer till sin rätt varken offensivt eller defensivt mot ett för dagen svagt Oddevold med flera spelare skadade. Nu har man visserligen alltid kontinuitet i centrallinjen vilket jag gillar men däremot så får man inte alls till kantspelet där det också varit flertalet förändringar både under och innan match. 


Helsingborg är på gång?

Läget hos hemmalaget?
Har fokuserat mycket på fysik under uppehållet och har även alla spelare tillgängliga vilket ökar konkurrensen. 


Läget hos Örebro?
Även här kom vilan välbehövligt och de har nu i stort sett alla spelare tillgängliga. Sebastian Crona och Victor Backman är åter med i truppen. 


Båda lagen hade två raka förluster innan det blev seger senast för Helsingborg medan ett kryss för Örebro men som ändå får ses som en skön känsla med ett väldigt sent kvitteringsmål. Helsingborg har kantats av mycket ineffektivitet men spelmässigt har det sett bättre och bättre ut och defensiven går från klarhet till klarhet. Kleber Saarenpää är en rutinerad tränare i Superettan och han kommer med all säkerhet få ordning på detta Helsingborg och så mycket fart och rättvända spelare som det var senast mot Sundsvall var det längesen man såg. Att dessutom krydda det med två riktigt fina mål ger mycket för laget. Nu har man kunnat gnugga detaljer och kommer in till matchen med mer självförtroende och på ett Olympia med en liten nystart. Tycker kvaliteten är betydligt högre hos hemmalaget och tycker inte ÖSK har så mycket intressanta delar i sitt truppbygge eller vad de har presterat på sistone. Tror att ÖSK kommer bli rätt så nedtryckta här medan Helsingborg trycker på och kommer kunna såra ett svagare kantspel. 

Speltips: Helsingborg vinner matchen till 1.90 hos Betsson


This is the stats tab
This is the post tip