Helsingborg tar emot ÖIS på tisdagen.
Mitt speltips: Över 1,5 mål av Helsingborg. Bethard eller FastBet .

Skrev följande om HIF inför deras premiär mot Gif Sundsvall:
"Blev allsvenskt uttåg för HIF i fjol. Rustar nu om med Jörgen Lennartsson vid rodret. Blandat och gett en del under försäsongen. Fiaskoinsatser mot Gauthiod och Dalkurd i cupen har varvats med kryss mot en del allsvenska lag. I truppen finns rutinerade spelare som Lindegaard, Andreas Landgren, Viktor Lundberg, Granen, Rasmus Jönsson kvar. Dessutom fått behålla strikern Van Den Hurk, som öste in en del mål i Allsvenskan i fjol. Även om Granen gjort comeback och Lennartsson inte är en så offensiv tränare känns Helsingborg bättre framåt än bakåt. Loeper (nyförvärv från AFC) hade flest assist i Superettan i fjol, Max Svensson ska vara en klasspelare i den här serien, Van Den Hurk ska göra 12+ mål och någonstans i Rasmus Jönsson + Lundberg finns offensiv potential."

Tycker HIF gjorde en bra match mot Sundsvall. Matchen flyttades till neutral plan i Uppsala och HIF hade ledningen fram till tilläggstid. Sundsvall "borta" på konstgräs är en av seriens svåraste matcher, så det är en okej inledning. Bra besked från Granqvist och även Van den Hurk som centertankade in två mål. Känslan är att han gör 20+ mål i Superettan om han blir kvar hela året. Talangfulle Max Svensson, som gjort det bra i Allsvenskan stundtals, fick bara plats på bänken, vilket säger en del om lagets klass.

Örgryte inledde med att förlora hemma mot Öster. Rättvis förlust för ett ÖIS som inte ska ha något med toppen i Superettan att göra i år, tror jag. Har sett svaga ut under försäsongen och lider av att inte ha DIF-lånet Bergmark Wiberg (bäste målskytt i fjol) längre. Tycker inte de har någon direkt spets i laget varken offensivt eller defensivt. Ska ha mycket svårt att stå emot Helsingborg över 90 minuter. Väljer ö1,5 lagmål före raka segern då det ger mer betalt i skrivande stund, men även raka segern tycker jag är ett bra spel.

This is the stats tab
This is the post tip