Speltips: Mål i båda halvlekarna till 1.75 hos Betsson

________

Minst sagt viktigt bottenmöte på tisdagen när Helsingborg ska ta emot Örgryte på Olympia. Hemmalaget har ryckt upp sig men befinner sig fortfarande på nedflyttningskval, desto tristare ser det ut för Örgryte som verkligen trendar nedåt och nu är näst sist i tabellen. Det är således en riktig press på denna match där Helsingborg vid seger kan rycka ifrån Örgryte och då ha fem poäng tillgodo.

Utsikten - Helsingborg 1-1
xG: 3.24 - 0.72
Skott/Skott på mål
13/8 - 9/3
Ett hemmalag som visar kvalitet och kommer till de farligaste chanserna. Helsingborg hade stundtals svårt på det regniga konstgräset och såg inte helt synkade ut. Lyckades dock hålla ihop i en chansfattig och svårspelad andra halvlek där man även fick chansen att sätta kvitteringen genom kapten Thomas Rogne.

Örgryte - Brage 1-1
xG: 0.62 - 0.9
Skott/Skott på mål
8/3 - 14/4
En rätt så svag insats av Örgryte som hamnar i tidigt underläge. Reser sig och lyckas etablera tryck mot Brage och där Noah Christoffersson får göra ett riktigt krigarmål på ren inställning. Andra halvlek var mer av ett ställningskrig och det kändes nästan nöjt med en delad poäng.

Avstängd:
Erion Sadiku (Örgryte)

Hänt i Helsingborg?
Andreas Landgren och Rasmus Jönsson finns med i truppen efter en längre tids frånvaro.
Frederik Holst har lämnat laget och är numera klar för FC UTA Arad.
Cole Alexander som beskrivs av Baxter som en Kanté-typ på mittfältet håller just nu på med läkarundersökning och väntas bli klar för klubben inom kort.
Utöver det har man lite spelare i provträning.

Hänt i Örgryte?
Kevin Holmén har lånats in från IF Elfsborg. Han spelade 90 minuter senast och har under föregående säsong även visat att han är en bra mittfältare på denna nivå.
Villiam Dahlström har lånats in från Halmstads BK. En löpstark spelare som haft bra säsonger i både Superettan och Allsvenskan men där det varit svårt att få speltid i årets upplaga.

Svängigt och målrikt när lagen möttes för inte så länge sedan - vikten av tre poäng gör detta till en liknande matchbild?

Ångestmatcher av detta slag brukar det handla om att bygga bakifrån och ha en säkrad defensiv men ju mer man kollar på Örgrytes elvor och tillgängliga spelare så ser jag inte hur de ska klara av att stänga till i denna match. De har släppt in många mål på sistone och visserligen skapat en del offensivt men inte lyckats få utdelning. Medan Helsingborg har sett bättre ut i offensiven och ändå lyckats ta 10 poäng på de fem senaste matcherna. Jag tror de förstår vikten av att fortsätta våga gå framåt och hur viktigt det är att få med sig en trea i denna match på hemmaplan, litar dock inte fullt ut på laget med sin segerchans som fullständigt rasade ihop mot Trelleborg i senaste hemmamatchen. Lagen möttes för inte så längesen och då blev det fartfyllt, målrikt och en svängig matchbild. Hoppas vi får se något liknande här och utdelning i båda halvlekarna.

Speltips: Mål i båda halvlekarna till 1.75 hos Betsson
This is the stats tab
This is the post tip