Öster gästar Helsingborg på lördagen.
Mitt speltips: Asian +0,5 eller dubbelchans X2 på bortalaget. Spelet sitter om Öster tar poäng.

Hemmalaget HIF har inlett säsongen med tabellraden 2-3-0 och 7-3 i målskillnad. Seriefavoriten är svåra att göra mål på, men har också slitit med kreativiteten och målskyttet. Har senaste tiden dragits med skador på Granqvist och van den Hurk, där framför allt den senare är ett rejält avbräck. Bägge är i skrivande stund (torsdag eftermiddag) frågetecken inför lördagens match. I veckan menade van Den Hurk att det var 50/50 på om han skulle kunna spela. Frågan är om han riskeras här - det är en lång säsong där HIF hoppas vara med i kampen om AS-platser till hösten.
Update: Hurk är inte med i truppen enligt HIFs officiella hemsida medan Granen är det.

Öster har inlett serien med 2-1-3 och 6-7 i målskillnad. Har de senaste matcherna haft en ruggig motrigg där först GAIS vände 0-2 till 3-2 på ett märkligt sätt sista tio. Förlorade i tisdags med 2-0 mot Sundsvall i en jämn match som kunde gått hursomhelst. Tycker Öster har ett rätt bra Superettanlag med flera rutinerade rävar som varit med ett tag på den här nivån. Kan säkert vara med och hugga på en kvalplats när serien summeras.

Helsingborg är motiverade favoriter på hemmaplan, men tycker de blivit väl stora favoriter här - framför allt när van den Hurk visat sig vara out. Alla Helsingborgs matcher har varit hyfsat jämna spelmässigt och statistiskt sett är de inte överlägsna på något sätt. Superettan är en jämn serie där alla kan ta poäng mot alla och att få runt dubbelt betalt på X2 här känns väldigt bra. Tror det här blir tajt, jämnt och målsnålt. Luktar kryss i min bok.

1-1?

This is the stats tab
This is the post tip