De två topptippade lagen Helsingborgs IF och Östers IF ställs mot varandra redan i den första omgången. Inte direkt konstigt med tanke på lagens trupper och ambitioner för årets säsong.

Försäsongen har sett sådär ut för Helsingborg som har haft svårt att finna stabiliteten. Defensiven har varit alldeles för slarvig och ännu sitter inte kombinationerna i offensiven. Värvningarna är tre liknande bollvinnartyper på mitten i Adam Hellborg, Frederik Holst och Stojanovic Fredin som absolut är bra tillskott. I offensiven har Erik Ring kommit in från AIK som bidrar med sin löpkapacitet och är duktig på att utmana sin motståndare. Kapaciteten finns absolut i truppen att vinna Superettan men det ingår också en rejäl press som spelarna måste vara beredda på att axla.

Gästerna Öster har fått ihop en ännu bättre trupp i år där de lyckats behålla de flesta spelarna och spetsat till det med bland annat Niklas Söderberg från Brage, Daniel Ljung från J-Södra och Sebastian Starke Hedlund från Keflavik. Alla tre håller en bra nivå i Superettan och får ses som säkra kort till en annars stark trupp. Försäsongen har också sett bra ut mot de tuffare motstånden, bland annat med två starka insatser mot Kalmar FF och Malmö FF som båda slutade oavgjort. Kan Öster bara få upp lägstanivån så tror jag att laget minst får kvala till Allsvenskan.

Ett riktigt toppmöte där Östers IF går segrande

Gästerna har kunnat ta med sig mycket från föregående säsong och det känns som laget är lite mer redo än Helsingborg. Tror det passar bra att åka till ett fint Olympia där all press ligger på hemmalaget och där Öster kan utnyttja sina snabba omställningar precis som de gjorde mot Malmö FF nyligen. Gillar vad jag ser hos gästerna och jag tror de inleder säsongen på bästa sätt med en trepoängare även om de säkerligen kommer vara nöjda med ett oavgjort resultat.

Spel: Östers IF draw no bet (insatsen tillbaka vid oavgjort) till 2.25 hos Pinnacle
This is the stats tab
This is the post tip