Veckoomgång och match för Helsingborgs IF och Skövde AIK. Här är mitt speltips.

Senaste möten
Skövde - HIF 1-0
HIF - Skövde 0-0

Superettan
7. Helsingborg 8 2 5 1 9:8 1 11
10. Skövde AIK 8 3 2 3 5:9 -4 11

HIF hemma
4 0 4 0 4:4 0 4

Formen
F, O, V, O, O

Senaste match
Trelleborg - HIF 0-0

Joelsson - Örn, Rogne, Nilsson, Westerlund - Loeper, Kjellnäs, Gigovic, Silva Rasmussen - Acquah, Silverholt

Avstängd: Örn

Skövde borta
4 1 0 3 3:9 -6 3

Formen
V, O, F, F, V

Senaste match
Skövde - ÖFK 1-0

Zendajas - Sörman, Schuberg, Tellgren, Mikhail - Ovsenek, S Abraham, E Abraham - Moro, Ljubicic, Engström

Tufft och tajt

Storklubben HIF gör omtag och satsar ungt och eget. en stor del av truppen är egna produkter och en stor del från den framgångsrika 04-generationen. De behöver tid att formas och tid med Klebér Saarenpää för att nå sin potential och fungera tillsammans. Hittills så har det varit blandade resultat men någon form av stabilitet och framtidstro är på väg att byggas. HIF har äntligen tänkt lite mer långsiktigt och lite mer tålmodigt. I år är inte året som laget "måste" gå upp utan det handlar om att hitta identitet och lugn och utveckling på både individer och laget. Där är man på god väg tycker jag.
Nu senast blev det 0-0 i en tråkig derbymatch mot Trelleborg på Vångavallen. Örn tog ett dumt beslut som gav honom rött kort och med tanke på det får HIF vara det laget som är mest nöjda med kryss.
Här väntar en match mot ännu ett svårspelat motstånd som inte har några problem att backa hem och spela cyniskt. Skövde har gjort en kanonsäsong hittills sett till tabelltipset och att man både blivit av med bärande spelare och fått en ny tränare i Östers tidigare coach "Tufa".
Ett par Balkanspelare på det och andra smarta värvningar har gjort att Skövde verkligen känns stabila. Utsikten borta är den enda kollapsen får man säga (4-1) men det är också ett svårspelat motstånd som går mycket man-man och spelar tufft.
Nu senast höll man undan mot ÖFK i sin årspremiär på Södermalms IP (1-0). Jag tror man kommer till Olympia med en väldigt defensiv och kontringsinriktad taktik, samtidigt som HIF ofta har svårt att nysta upp lag som spelar på det sättet, men själva blivit mer stabila i försvaret jämfört med i fjol.

SPELTIPS
Jag spelar under 2.5 mål till 2.06 hos Coolbet (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter
This is the stats tab
This is the post tip