Speltips: Mål i båda halvlekarna till 1.80 hos Betsson

_____

Helsingborg har äntligen vaknat till liv med poäng i de sex senaste matcherna och nu tre raka segrar. Det var inte mycket som talade för det när spelet såg så destruktivt ut och man gång på gång hamnade i underläge. Baxter fick iallafall ett efterlängtat uppehåll och nu har de oavgjorda matcherna omvandlats till trepoängare vilket lyft Helsingborg från nedflyttningsplatserna. Visserligen är det fortfarande väldigt jämnt i Superettan på alla placeringar men nog en härlig lättnad att befinna sig ovanför strecket. Mer problem börjar Trelleborg att få som inte spelat speciellt bra senaste matcherna och haft en sargad trupp. Detta blir således en väldigt viktig match för båda lagen att ta sig an.


Helsingborg
Senaste match:
Örgryte - Helsingborg 1-2
xG: 1.3 - 1.3
Skott/Skott på mål
14/5 - 11/8
Jämn matchbild där Örgryte är klart bättre i första halvlek men slår av på takten i ledning. Helsingborg tar sig in i matchen och Ahmar Muhsin gör två viktiga mål när han är påpassligt framme i straffområdet. Pavle Vagic gjorde sin debut och fick 90 minuter som var klart godkända. Han blir en nyttig spelare för Helsingborg och minst sagt en bra start. Detta var en typisk självförtroende-seger som inte hade varit möjlig att göra tidigare på säsongen.

Trelleborg
Senaste match:
Örebro - Trelleborg 0-0
xG: 1.16 - 0.79
Skott/skott på mål
14/8 - 13/3
Trelleborg gjorde en svag bortamatch där både Mortensen och Hörberg var avstängda. Hade svårt att ta tag i taktpinnen och Örebro kunde helt spela på sina premisser med ett snabbt omställningsspel. Det var slarvigt hos Trelleborg som inte lyckades få fast bollen i offensiven och lyckades knappt komma till några chanser förutom sista minuterna när ÖSK:s intensitet stannade av.
Det var Kristensen som höll Trelleborg kvar i matchen och som gjorde att laget kunde få med sig en poäng.

Ett Helsingborg med självförtroende vågar gå mer framåt?

Det har genomgående varit mycket underspel i Helsingborg under säsongen men sakta men säkert börjar de se mer kraftfulla ut i offensiven och fått större självförtroende. Vi har sett Acqua, Loeper, Ring bidra med mycket löpkapacitet och genombrott vilket skapat mycket för Muhsin som nu lyckats få utdelning. Nu ställs man mot ett svajigt Trelleborg som sett allt annat än stabila ut bakåt och nu även börjat svikta i offensiven. De har dock fortfarande ett bra material offensivt och nu borde en sådan som Mortensen vara redo för fler minuter.Tror vi får se en underhållande match på Olympia med ett pånyttfött Helsingborg som inte har någon vidare ångest längre.

Speltips: Mål i båda halvlekarna till 1.80 hos Betsson
This is the stats tab
This is the post tip