Sista tåget går för AS Roma när de gästar HJK Helsinki på Sonera Stadium i Europa League. Roma har inte gjort någon vidare gruppspel men har ändå fortsatt en chans att ta sig till slutspelet. Efter fyra omgångar har det blivit lika många poäng. Det är tre poäng upp till Ludogorets, som Roma får möta i sina omgången. Under sig har de HJK, som bara har en poäng på kontot. Roma är favoriter och borde vinna mötet stort.

När lagen möttes på Stadio Olimpico blev det en utklassning av Roma. Lagkaptenen Miro Tenho drog på sig ett rött kort efter bara en kvart in i matchen - vilket försvårade HJKs chanser till poäng. Roma avfyrade 29 skott och nätade tre gånger om - fast det kunde ha blivit en betydligt större seger än så. Den enda poängen som har tagits har kommit mot Ludogorets i 1-1 hemmamötet. Annars har det blivit förluster utan något mål framåt - samt med minst ett mål i skillnad. Ett liknande resultat kan det mycket väl bli även mot Roma igen.

Jose Mourinho och hans Roma behöver verkligen vinna matchen. Formen i turneringen har inte alls varit bra. Bland annat förlorade Roma sin första hemmamatch på 20 omgångar ute i Europa, när tabellettan Betis slog dem. Dock blev det ett oavgjort resultat i returen i Sevilla sist. Så formen är ändå helt okej. I Serie A ligger Roma på en femte plats och hade tre raka segrar inför förlusten sist mot tabellettan Napoli. En skada på formstarka Paulo Dybala har förvärrat situationen. Dock finns det bra nog ersättare för denna arbetsuppgift.

Även om Roma inte har rosat marknaden och imponerat ute i Europa har de en starkt trupp full av goda kvalitéer, som borde ta sig vidare. Då ska ett bottengäng som HJK, som saknar Jukka Raitala i försvaret på grund av avstängning, besegras enkelt. Igen. Marknaden erbjuder cirka dubbla degen i odds på en större seger, vilket måste testas.

Därmed spänns bågen lite extra och ett spel läggs på att Roma vinner matchen med fler än ett mål i skillnad, som 2 - 0, 3 - 1.

Speltips Helsingfors - Roma:
2 asian -1,5 (samma som Roma -1,5 mål) - odds 2.05 hos Unibet , 888sport & LeoVegas .

---
Preliminär startelva - Helsingfors:
Conor Hazard, Arttu Hoskonen, Miro Tenho, Matti Peltola, Pyry Soiri, Lucas Lingman, Santeri Vaananen, Perparim Hetemaj, David Browne, Abdul Malik Abubakari & Santeri Hostikka.

Preliminär startelva - Roma:
Rui Patricio, Marash Kumbulla, Gianluca Mancini, Roger Ibanez, Nicola Zalewski, Bryan Cristante, Mady Camara, Matias Vina, Stephan El Shaarawy, Andrea Belotti & Tammy Abraham.
---

This is the stats tab
This is the post tip