Nykomlingen Helsingör har inget imponerande lag, men de spelar efter sina resurser. AGF Århus är ett lag som underpresterar rejält efter sina resurser och där tränarens framtid ifrågasätts.

SUPERLIGAN
10. Aarhus 10 3 2 5 9:15 11
13. Helsingor 10 3 0 7 9:20 9

Helsingör hemma
4 2 0 2 4:7 6

Formen
F, V, F, F, V

Senaste match
Horsens - Helsingör 2-0

AGF borta
4 1 1 2 3:6 4

Formen
F, F, V, F, V

Senaste match
AGF - Midtjylland 0-3

Två lag med helt olika resurser. Nykomlingen Helsingör hade inte ens alla spelare heltidsanställda när de gick upp i våras. AGF har satsat mot toppen men floppar rejält. Man har stora namn som underpresterar och krisen är inte långt borta. Jag tycker de spelar märkligt ute på planen och om Helsingör kan stänga till defensivt, vilket de kommer satsa på, och sikta på att straffa i omställningar. Ja, då har de chans att skrälla här. Helsingör har vunnit 2/4 hemmamatcher och det kommer nog vara på hemmaplan man tar sina poäng. Tror inte truppen kommer orka hålla sig över nedflyttningsstrecket när vi summerar året, men de kommer göra ett ärligt försök. Och poäng hemma mot ett pressat AGF är som sagt ingen omöjlighet.

Kvällens gäster kommer från att ha blivit utslagna mot division 1-laget Fredericia i cupen (0-1) och senast blev man överkörda hemma mot Midtjylland med 0-3. Helsingör har tre raka torsk, men två har varit på bortagräs och en hemma mot FC Köpenhamn. Det är som sagt hemma mot mittenlag och nedre halvan de ska ta sina poäng överlag.

Preliminära elvor (Tipsbladet)

Helsingör (3-5-2): Bruhn - Henriksen, Holm, Fisch - Mohammad, Køhler, Holst, Olsen, Basse, - Akharraz, Mortensen

Saknar: Johannes Ritter, Ricki Olsen

AGF (4-4-2): Jovanovic – Mikanovic, Kanstrup, Juelsgård, Møller – Sana, Amini, Guira, Ankersen - ”Duncan”, Junker

Saknar: Martin Spelmann, Alexander Juel Andersen, Daniel A Pedersen

SPELTIPS
Helsingör har bättre chanser än oddsen visar med tanke på "krisen" i AGF. Spelar dubbelchansen 1X till 2.14 hos Unibet (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip