Berlinderby bjuds vi på i kväll.

Det skulle varit en fotbollsfest med inramning som inkluderar tusentals fans men vi får vara nöjda med att matchen spelas så vi kan få se en bra fotbollsmatch.

Hertha vann senast på bortaplan i omstarten mot Hoffenheim med 3-0. Ett resultat som inte speglar matchen men Hertha var effektiva och kom till bra lägen när man kom upp i Hoffenheims straffområde. Det var tre viktiga poäng och det kan ha lättat några kilo på axlarna inför den här matchen.

Union Berlin fick en tuffare start efter uppehållet. Bayern Munchen besökte huvudstaden och det slutade med att bortalaget reste hem med samtliga tre poäng. Union gjorde trots förlusten en bra match där det finns mycket positivt att ta med sig.

Hemmaplan är visserligen inte lika stor fördel nu som med publik men en fördel tycker jag ändå att det ger. Hertha kommer vilja föra matchen och visa att den förlusten i höstas var ett undantag. De löste den här linan borta mot Hoffenheim i helgen och jag tror de har god chans att göra det hemma i derbyt också.

Jag spelar Hertha Berlin över 12,5 skott @1.90 hos bet365 med 3u.

Twitter @robiiinbetting

This is the stats tab
This is the post tip