Slutspelsomgång i Europa League kvalet bjuder på ett intressant möte när HJK Helsinki gästas av Silkeborg på Sonera Stadium, i det första av två möten. Returen spelas på JYSK Park en vecka senare. HJK har redan slagut ut Maribor medan Silkeborg, som har en bättre rankning, går först nu in i kvalet. Silkeborg är favoriter till att ta sig till gruppspelet - utan större bekymmer.

HJK ska ha beröm för att ha spelat bra mot Maribor i kvalet. David Browne och Bojan Radulovic nätade i 2 - 0 bortasegern medan Santeri Hostikka gjorde matchens enda mål i returen. Även i Veikkausliiga har HJK gjort en bra säsong. De ligger på en tredje plats i tabellen, med tre poäng upp till tabellettan KuPS. Bakom sig har HJK ett oavgjort resultat mot AC Oulu i ligaspelet.

Silkeborg har inlett säsongen piggt i den danska toppdivisionen. Efter fem omgångar ligger de på en andra plats i tabellen, med tre poäng upp till FC Nordsjælland. Säsongens första förlust kom senast mot Viborg, där Silkeborg släppte in två tidiga mål - i en match som de totalt dominerade. En dålig dag på jobb. En reaktion är därmed att vänta när de återigen ska hitta tillbaka till vinnarspåret. Framåt finns det en stor anfallskraft, med Nicklas Helenius Jensen, i högform, med fyra fullträffar i Superligan.

HJK saknar sin ryggrad i försvararen Valtteri Moren, mittfältaren Manuel Martic och anfallaren Roope Riski. Det finns även skador hos gästerna på mittfältet där Andreas Oggesen och Niclas Holm Pedersen är i sjukstugan - ihop med backen Oscar Fuglsang.

Även om HJK har gjort det bra hittills väntar en helt annan uppgift mot Silkeborg, som har ett betydligt vassare anfallspel. När så pass mycket står på spel kan vi förvänta oss ett heltaggat lag i Silkeborg - ute efter en revanch och en fördel inför returen.

Jag krånglar därmed inte till det något mer utan lägger ett spel på en rak bortaseger till Silkeborg i det första kvalmötet.

Speltips HJK Helsinki - Silkeborg:
2. Odds 2.35 hos Nordicbet & Betsson .

---
Preliminär startelva - HJK Helsinki:
Conor Hazard, Jukka Raitala, Miro Tenho, Matti Peltola, David Browne, Arttu Hoskonen, Lucas Lingman, Luis Carlos Murillo, Abdul Malik Abubakari, Anthony Olusanya & Bojan Radulovic.

Preliminär startelva - Silkeborg:
Nicolai Larsen, Lukas Engel, Joel Felix, Tobias Salquist, Oliver Sonne, Anders Klynge, Mark Brink, Stefan Teitur Thordarson, Nicolai Vallys, Nicklas Helenius Jensen & Sebastian Jørgensen.
---

This is the stats tab
This is the post tip