Speltips: BLGM till 2.20 hos bet365.
—-
Dags för Finlands bidrag till CL-kvalet, HJK, att starta sin kvalresa. Detta gör man i det första dubbelmötet mot Larne från Nordirland!

Bortalaget Larne kommer till det här kvalmötet som regerande mästare av den Nordirländska ligan, och startar upp sin nya säsong i slutet av sommaren. Förra säsongen slutade med skumpa och firande, men nu kliver man in i detta möte som underdogs mot HJK.

HJK ja. En tredjeplats i ligan just nu med en lite dystrare form på slutet. Två kryss och en torsk på de tre senaste matcherna är kanske inte vad man hade hoppats på när man nu kliver in i det här CL-kvalet.

Ett lag HJK ska slå

Nu ställs dock våra finska grannar mot ett motstånd man på pappret ska slå. Larne må vara regerande mästare borta i Nordirland, men det är inget superlag man möter bara för det. Nordirländska ligan är inget man hänger högt upp i julgranen, så det finns definitivt goda möjligheter för HJK.

En faktor jag tror kommer bli tuff för Larne är just det jag nämnde tidigare, just att man inte är i säsong. Vi har sett flertalet gånger hur stor vikt och inverkan det faktiskt har att vara mitt i säsong och vara inne i matchtempo, både fysiskt och psykiskt. Där ger jag HJK en stor fördel i detta dubbelmöte.

Är det något dem kan Larne, så verkar det vara att göra mål. Defensivt svajigt, men kvalité verkar finnas i de offensiva leden. Liksom matchen igår mellan Lincon och Qarabag där jag rekade över 2,5 mål i matchen (slutade 1-2), tror jag Larne likt Lincon då har goda chanser till att göra mål på ett lite sargat HJK. Vinner tror jag inte man gör, men jag tror vi kan ha en match med mål i sig åtminstone. Då de raka spelen på HJK är alldeles för låga för att ha något spelvärde, väljer jag därför att återigen spela i målkolumnen. Här väljer jag dock BLGM, och när det finns till 2.20 hos bet365 väljer jag att köra!

I HJKs finns även gamle AIK-anfallaren Bojan Radulovic som toppar den finska skytteligan med tio mål. Vi räknar med mål även här från Bojan!
This is the stats tab
This is the post tip