Toppen möter botten i den finska toppdivisionen Veikkausliiga då HJK Helsingfors tar emot AC Oulu på Bolt Arena. Det är en enorm klasskillnad mellan lagen där de regerande mästarna HJK efter fem omgångar är obesegrade, med fyra vinster i ligaspelet. De ser starka ut. Nykomlingar Oulu har å andra sidan inte alls kommit igång sedan de flyttades upp från Ykkönen. Tabelljumbon har förlorat samtliga fyra inledande ligamatcher, så de ska inte ha något alls att sätta emot när de gästar mästarna HJK.

I öppningsmatchen hemma mot Honka blev det ett underhållande möte som HJK vann med 4-2. Det är sällan HJK släpper in många mål, speciellt på hemmaplan. Men premiärer brukar vara tuffa för samtliga lag i fotbollsvärlden. Därefter har HJK klarat av att hålla nollan i fyra raka matcher där motståndet har varit KuPS, Ilves, Lahti och SJK. I tre av matcherna har HJK segrat.

Att Oulu har släppt in mål i sina samtliga matcher är inget som förvånar. Totalt har det blivit nio insläppta mål mot Ilves, Mariehamn, SJK och HIFK. Det är en salig blandning av bra och sämre lag. Men det spelar ingen roll vilka Oulu möter för mål kommer de garanterat att släppa in. När HJK står på andra sidan gräset så är det absolut den svåraste matchen som väntar.

Inför säsongen möttes HJK och Oulu på Bolt Arena i en vänskapsmatch, som slutade med 4 - 0 till HJK. En förlust är oundviklig även denna gång för Oulu, då HJK har inlett piggast av alla och nätat flest gånger av alla lag. Samtidigt har HJK också släppt in minst mål av alla lag, så de är en rejäl utmaning för Oulu. Marknaden erbjuder nästan dubbla pengar i odds på att HJK tar en fjärde raka ligaspelet utan att släppa in något mål. Sannolikheten att HJK lyckas är betydligt större med tanke på motståndet.

Speltips HJK - Oulu:
HJK vinner och båda lag gör inte mål. Odds 1.90 hos bet365 .

---
Preliminär startelva - HJK:
Hugo Keto, Luis Murillo, Daniel O'Shaughnessy, Miro Tenho, Valtteri Moren, Atomu Tanaka, Lucas Lingman, Filip Valencic, Riku Riski, Roope Riski & David Browne.

Preliminär startelva - Oulu:
Juhani Pennanen, Lassi Nurmos, Rafinha, Roger Bonet, Henrik Ölander, Obed Malolo, Niklas Jokelainen, Anselmi Nurmela, Aapo Heikkilä, Samu Alanko & Kevin Larsson.
---

This is the stats tab
This is the post tip