Det väntar en blytung uppgift för Hoffenheim hemma på Rhein-Neckar-Arena när mästarna Bayern München gästar dem i tyska Bundesliga. Tabellettan Bayern München krossade RB Salzburg i veckan, i Champions League slutspelet, med innebandysiffror. Hoffenheim själva är i toppslag, med fyra raka segrar i ligan. En fjärde plats i tabellen är helt fantastiskt. Ändå är det stor klasskillnad mellan lagen, då Bayern München har 16 poäng fler i tabellen. En ny seger till mästarna känns mer än rimligt.

I och med att RB Leipzig och Freiburg kryssade mot varandra i den senaste omgången gick Hoffenheim om de båda i tabellen. Upp till en fjärde plats, som innebär spel i Champions League nästa säsong. Dock återstår 9 omgångar. Det har onekligen sett bra ut för Hoffenheim med fyra raka segrar över Arminia Bielefeld, Wolfsburg, Stuttgart och FC Köln. Självförtroendet är på topp. Det finns avbräck i försvaret på Benjamin Hubner, som är Covid-smittad och Chris Richards, som precis har återvänt till träningen. Sedan tidigare är Ermin Bicakcic, Havard Nordtveit, Sebastian Rudy och Robert Skov i sjukstugan. Det är många avbräck.

Det var en tveksam form i Bayern München inför returen i Champions League åttondelsfinalen. Innan dess blev det 1 - 1 hemma mot Leverkusen. X-faktorn Robert Lewandowski, med 28 mål i Bundesliga, vaknade på rätt sida då har fullbordade ett hattrick efter 23 minuters spel mot RB Salzburg. Serge Gnabry, Leroy Sane och Thomas Müller, två gånger om, gjorde de övriga målen i 7 - 1 segern. Målvakten Manuel Neuer var tillbaka mellan stolparna. Då blev det genast mer ordning på försvaret också.

Eftersom Hoffenheim dras med enorma defensiva bekymmer är chansen till poäng små mot Bayern München, som är i högform. Jag tar tydlig ställning och lägger ett spel på att Bayern München tar samtliga tre poäng i ligamötet mot Hoffenheim.

Speltips Hoffenheim - Bayern München:
2. Odds 1.63 hos Pinnacle .

---
Preliminär startelva - Hoffenheim:
Oliver Baumann, Kevin Akpoguma, Florian Grillitsch, Stefan Posch, David Raum, Angelo Stiller, Diadie Samassekou, Christoph Baumgartner, Pavel Kaderabek, Georginio Rutter & Andrej Kramaric.

Preliminär startelva - Bayern München:
Manuel Neuer, Benjamin Pavard, Niklas Süle, Lucas Hernandez, Joshua Kimmich, Jamal Musiala, Serge Gnabry, Thomas Müller, Leroy Sane, Kingsley Coman & Robert Lewandowski.
---

TV: Svår rad på Stryktipset - våra experter tipsar om spikar och drag!




This is the stats tab
This is the post tip