Hoffenheim:

Ett högmotiverat Hoffenheim kliver in i Bundesligas sista omgång med siktet inställt på Europa. Hoffenheim är sjua inför slutomgången med tre poäng, och sämre målskillnad, upp till Eintracht Frankfurt. Bakom jagar Freiburg en pinne efter.

Laget har gjort en häftig resa och förbättrats kraftigt under Pellegrino Matarazzos ledning. Hemmaspelet har förbättrats väsentligt på sistone med resultatraden 3-1-1 på de fem senaste och senast tog man en förlösande 6-0-seger borta mot Darmstadt – med en sällsynt hållen nolla dessutom.

På Hoffenheims skadelista finner vi Berisha, Geiger, John och Nsoki, i övrigt finns alla att tillgå.

Bayern München:

Med två poängs försprång spelar Bayern München alltjämt för att hålla Stuttgart bakom sig och hålla fast i andraplatsen bakom Bayer Leverkusen. Hur mycket av motivation det ger är dock ovisst och Bayern anländer till Rhein-Neckar Arena med en diger skadelista.

Harry Kane har rest hem för att kurera sin skada och hans offensiva partners Leroy Sané, Serge Gnabry, Jamal Musiala, Kingsley Coman och Eric-Maxim Choupo-Moting är också skadade. Lägg därtill Sasha Boey, Tarek Buchmann, Bouna Sarr och Raphaël Guerreiro till frånvarolistan för att minst sagt vingklippt Bayern.

Hoffenheim med sikte på Europa

Tuchel vill säkerligen avsluta med en seger och säkrad andraplats innan han lämnar Bayern München efter en turbulent säsong. Han kommer dock till Hoffenheim med en rejält skadeskjuten trupp där mängder av offensiva spelare, framför allt, saknas. Bayern kan förstås ställa ett starkt och namnkunnigt lag på benen ändå, men det är inga avbräck man bara skakar av sig. Bayern ställs dessutom mot ett högmotiverat Hoffenheim som är fast inställt på att säkra Europaspel och som kommer sälja sig dyrt. Jag nobbar gästerna här. Hoffenheim +0.5 finns till 1,81 hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip