Hoffenheim:

Hoffenheim är på segerjakt efter en lite mer poängsnål period där Pellegrino Matarazzos gäng bara vunnit en av de fem senaste i Bundesliga, där man förlorat mot Borussia Mönchengladbach och Bayer Leverkusen, samt kryssat mot Augsburg och Mainz sedan man senast inkasserade en trepoängare borta mot Stuttgart i slutet av oktober.

Matarazzos gäng är ändå kvar på sjätteplatsen i Bundesliga till följd av klubbens fina säsongsinledning – och Die Kraichgauer hoppas kunna återvända till den formen igen, med start i fredagens match mot Bochum.

Kevin Akpoguma är avstängd, och Mergim Berisha och Marco John saknas på grund av skada – men Grischa Prömel återvänder efter avstängning.

Bochum:

Formkurvan har pekat uppåt den senaste månaden med fem raka matcher utan förlust, vilket fört laget till en solid mittenplacering när Bochum klättrat till en tolfteplats. Spelschemat har dock inte varit det tuffaste, får vi vara ärliga och säga, även om man tog en fin seger mot Wolfsburg senast.

Thomas Letsch får klara sig utan mittbacken Keven Schlotterbeck, som ådrog sig sitt femte gula kort senast. Därutöver saknas även Esser, Mousset, Ordets och Tolba.

Studsar Hoffenheim tillbaka?

Oddset är i lägsta laget och har dalat en hel del de senaste dagarna, men jag håller ändå Hoffenheim som det bättre laget här och tror hemmalaget har goda möjligheter att återvända till segerspåret. Raka ettan finns till 1,65 hos bet365 .
This is the stats tab
This is the post tip