Hoffenheim:

Jag trodde Hoffenheim skulle ha god chans borta mot ett pressat FC Bochum senast, men släppte till mängder med målchanser och hamnade i 0-3-underläge med en dryg timme spelad, vilket blev ett lite för stort berg att bestiga även om Andrej Kramaric hyfsade till siffrorna till 3-2 med två baljor. Nu väntar en tuff utmaning mot RB Leipzig, som Hoffenheim haft det tufft mot på sistone.

Pellegrino Matarazzo har Tohumcu avstängd här. Därtill saknas Berisha, Conté, John och Nsoki för Bundesliganian som, förlusten senast till trots, är med i kampen om en Europaplats.

RB Leipzig:

Bundesligafyran RB Leipzig är i fin form med sju segrar och ett kryss på de åtta senaste och senast spände man musklerna rejält i en övertygande 4-1-seger mot Borussia Dortmund, vilket cementerade Leipzigs plats i Champions League, och mer eller mindre säkrade minst en fjärdeplats i Bundesligatabellen – även om tredjeplatsen också är inom räckhåll, med Stuttgart bara två pinnar före.

Leipzig trivs bra mot Hoffenheim, som man vunnit fem raka mot, och Marco Roses gäng lär resa till Sinsheim med förhoppning om en sjätte i följd. Rose har en fin offensiv med spelare som Loïs Openda, Xavi Simons, Benjamin Sesko, Dani Olmo med flera och skadeläget ser bra ut där det bara finns frågetecken för Simakan.

Målglada Leipzig slår till igen?

RB Leipzig är i fin form och brukar trivas bra mot Hoffenheim. Leipzig har en het offensiv och har bjudit på mängder av mål – producerat 13 mål framåt på fyra senaste och har gått över 2.5-målslinan i fem av de sex senaste. Hoffenheim har faktiskt bjudit på ännu fler målglada bataljer där resultaten sedan slutet av februari lyder: 3-2, 2-1, 1-3, 0-3, 1-2, 3-1, 1-4, 4-3 och så senast 2-3. Hoffenheim har inte hållit nollan på 26 Bundesligamatcher, så det finns gott hopp om nätrassel här. 2 & Över 2.5 mål finns till 1,80 hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip