Gruppspelet i Champions League börjar sakta att knytas ihop då det är sex poäng kvar att spela om. Här i grupp F är det än jämnt om vem som tar en andra- och en tredjeplats. Hoffenheim och Shakhtar Donetsk har alla möjligheter! Och som vi vet leder en tredjeplats till spel i Europa League. Minst lika viktigt för att ha chans på spel i Europa.
Här siktar jag på ett statistikspel, full fart från minut ett!

Tabell:
1. Manchester City 4 3 0 1 12/3 9p L W W W
2. Lyon 4 1 3 0 9/8 6p W D D D
3. Hoffenheim 4 0 3 1 8/9 3p D L D D
4. Shaktar Donetsk 4 0 2 2 4/13 2p D D L L

Hoffenheim under en spännande ledning av Julian Nagelsmann – svårt att inte gilla detta tyska gäng som just nu placerar sig på en 6:e plats i Bundesliga och fingrar på Europaplatserna.
I Champions League har laget dock inte riktigt fått till det då laget ännu står utan en vinst.

Målglatt har det dock varit:
Shaktar 2-2
1-2 City
3-3 Lyon
Lyon 2-2

Himla fart på tyskarna, åt båda hållen! I samtliga matcher i CL har linan över 1,5 mål i halvtid klarats. I första mötet borta mot Shaktar hade Hoffenheim en 2-1 ledning i halvtid. Tyskarna lyckades inte hålla ledningen utan släppte in kvitteringen i 81:a minuten.
I ligan gäller detsamma: 3-3, 2-1, 1-4, 4-0 och 1-3 är de senaste fem matcherna där.
Även här räknar jag med fullt fart från tyskarnas håll.
Tabelltvåan Lyon möter Manchester City i denna omgång, och där förväntar jag mig att City gör jobbet – så bra som engelsmännen har sett ut.
Hoffenheim kan alltså vid en vinst mot Shakhtar gå om Lyon och koppla ett grepp om andraplatsen och därmed avancemang. Om de förlorar här eller om de kryssar samtidigt som Lyon plockar poäng mot City blir det väldigt svårt.

Shakhtar Donetsk ligger i botten av grupp F på två poäng.
De läcker väldigt många bollar bakåt, till exempel totalt 0-9 mot Manchester City efter två möten.
Mot Lyon och Hoffenheim har de ändå lyckats göra fyra mål på två omgångar. Nätmaskorna har även hittats på bortaplan så det ska inte vara några problem nu mot Hoffenheim.

Även Shakhtar har varit inblandade i målglada matcher i CL:
2-2 Hoffenheim
Lyon 2-2
0-3 City
City 6-0

Att nå tredjeplatsen och Europa League är absolut inte osannolikt för Shakhtars del. Men då måste laget visa lite skärpa.
Om de förlorar detta möte är sistaplatsen spikad, så även för Shakhtars del gäller det att gå framåt.

Skador:
Hoffenheim: Har mittbacken Kasim Adams avstängd (1 match i CL) och centern Florian Grillitsch (4 matcher/1 mål i CL).

Shakhtar Donetsk: Har inga större skador att rapportera om. Mittfältaren Marlos (2 matcher i CL) är ännu ett frågetecken.

Det har varit många mål för båda lagen i deras senaste matcher. Det här är två lag som snittar 2,28 respektive 2,1 mål per match och här måste båda gå offensivt för chans till vidare spel i Europa. Detta är en lina som båda lagen har fixat tidigare så jag tycker det finns en god chans även här.

SPEL: Över 1,5 mål i halvtid till 2.08
1,5/5 units – 888sport , LeoVegas , MrGreen

Twitter@ HolmbergAke

This is the stats tab
This is the post tip