Serieledaren Hamburg på besök i Kiel i Bundesliga 2.

Senaste möten
Hamburg - Holstein Kiel 3-3
Holstein Kiel - Hamburg 1-1

BUNDESLIGA 2
1. Hamburger SV 6 5 1 0 15:7 16
5. Holstein Kiel 6 3 2 1 7:5 11

Holstein Kiel hemma
3 2 0 1 4:4 6

Formen
O, V, V, F, O

Senaste match
Erzgebirge Aue - Holstein Kiel 1-1

Hamburg borta
2 2 0 0 5:3 6

Formen
V, V, V; V, O

Senaste match
Hamburg - St Pauli 2-2

Seger i kväll och Hamburg leder ligan med sex poäng efter sju omgångar. Ett mål som storklubben säkerligen har i sikte inför bortamatchen mot Holstein Kiel - fem poäng efter. Hamburg inledde säsongen med fem raka segrar mot Fortuna Dusseldorf, Paderborn, Greuther Furth, Erzegebirge Aue och Wurzburger Kickers. Senast åkte man på sitt första poängtapp med 2-2 hemma mot St Pauli. Ett olycksfall i arbetet? Jag är inne på det. Hamburg har haft hela tio dagar på sig att repa sig och truppstatus är god. Bakary Jatta tillbaka i spel och det är bara Rick van Drongelen som saknas i kväll. Angenäma problem således för coach Daniel Thioune som besitter en stark trupp.
– Vi har många alternativ i truppen och vill vara så oförutsägbara som möjligt. När motståndarna hittat ett sätt att stå upp mot mot vår spelstil, då är det vårt jobb att hitta en lösning och anpassa oss.

Kiel har överlag haft en bra start på säsongen men bara en poäng har det blivit två senaste omgångarna. Torsk hemma mot Greuter Furth (1-3) följt av 1-1 borta mot Erzebirge Aue efter att ha fått spela med en man mindre (Phil Neumann) i 75 minuter. Ett försvarsstarkt lag men där offensiven kanske inte blomstrat så här långt. Nyförvärvet Fin Bartels saknas i kväll efter en smäll senast.

SPELTIPS
I princip full trupp för ett utvilat Hamburg. Då ska de normalt vara klassen bättre än hemmalaget. Jag spelar Hamburg till 2.00 hos Bethard (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip