Två lag som kanske inte har sin största styrka i offensiven möts på måndagskvällen.

Senaste möten

Horsens - AaB 2-1
AaB- Horsens 2-0
AaB - Horsens 1-1
Horsens - AaB 0-0

SUPERLIGAN
2. Ålborg 5 4 0 1 5:5 12
12. Horsens 5 1 2 2 5:9 5

Horsens hemma
2 0 2 0 3:3 2

Formen
F, O, F, O, V

Senaste match
Midtjylland - Horsens 3-0

AaB borta
3 2 0 1 2:4 6

Formen
V, V, F, V, V

Senaste match
AaB - Nordsjälland 1-0

Inför omgången låg AaB på delad förstaplats med FC Köpenhamn. Jäkligt imponerande med tanke på att man bara gjort fem mål! Tre av fyra segrar har varit 1-0 och så har fallet varit i de två senaste omgångarna. 1-0 borta mot nykomlingen Vendsyssel och ett sent 1-0 hemma mot Nordsjälland senast. Matchvinnaren då var tysken Philipp Ochs inlånad från Hoffenheim. Ochs drog dock på sig sitt andra kort på tilläggstid och är således avstängd här. Ett offensivt kort borta alltså. Horsens borta är en tuff match för de flesta lag i serien. Det är ett grislag man möter som till exempel inte är blyga med de långa inkasten. Inte direkt den fotbollen som jag själv går igång på. Men men.

I år har laget hittills inte fått samma goda utdelning som i fjol. Då var Horsens mycket överraskande ett lag på övre halvan. Men starten på säsongen har varit tuff. En enda seger och det var i premiären när man på något sätt lyckades spöa FC Köpenhamn på Parken. Sen dess: 1-1 mot Randers, 0-2 mot Sönderjyske, 2-2 mot Hobro och hela 0-3 mot Midtjylland senast. I den matchen fick mittbacken Andersen syna rött redan i den 36:e minuten varpå Poulsen gjorde 1-0 på straff direkt efter. Resten var en lång pina för Horsens som med en man mindre alltså fick släppa till två mål till. Självförtroendet kunde varit bättre.

Horsens kommer gå för tre poäng medan AaB nog vet om svårigheten med den här bortamatchen. Man kommer nog spela tajt och försöka vänta ut Horsens misstag. Men inget av lagen har hittills glänst i offensiven och jag kan mycket väl se en målsnål historia här.

Preliminära elvor (Tipsbladet)

AC Horsens (4-5-1): Delac - Frantsen, Nielsen, Reese, Qvist - Nymann, Nilsen, Jacobsen, Skytte, Hansson - Kristensen

Avstängd: Mads Juel Andersen

AaB (4-4-2): Rinne - Pallesen, Okore, Blåbjerg, Ahlmann - Kusk, Abildgaard, Lesniak, Risgaard - Pohl, Abou Ali

Avstängd: Philipp Ochs

SPELTIPS
Känns som en tajt match på förhand. Spelar under 2,5 mål till 1.76 hos 888sport (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip