Bröndby tog en skön seger i omstarten. Jag är inne på att man tar en till.

Senaste möten
Bröndby - Horsens 1-2

Horsens - Bröndby 1-3
Bröndby - Horsens 1-2
Horsens - Bröndby 2-2

SUPERLIGAN
4. Bröndby 25 13 3 9 45:34 42
9. Horsens 25 9 4 12 22:42 31

Horsens hemma
12 5 1 6 12:21 16

Formen
F, F, V, V; V

Senaste match
Midtjylland - Horsens 0-1

Bröndby borta
12 4 2 6 18:17 14

Formen
V, F, V, O, V

Senaste match
Bröndby - Sönderjyske 1-0

Danskarna öser på med spel i Superligan. Och om bara en vecka så gasar Allsvenskan igång. Magiskt! Dags för den andra omgången sedan omstarten och det är två vinnande lag som möts. Horsens chockade med att slå självaste serieledaren FC Midtjylland med uddamålet. Naturligtvis väldigt, väldigt starkt. För Bröndbys del så var första omgången något krampaktig, men när målet väl kom så tyckte jag att självförtroendet växte. Och det behöver Bröndby. Det har varit en svajig säsong men kan man ta en del poäng nu på slutet så ökar det chanserna till en framskjuten placering. Detta är faktiskt sista seriematchen innan ligan delas upp i topp 6 och botten 8. Båda lagen är klara för respektive del av avslutningen på säsongen. Däremot är det fortfarande viktigt att få med sig så mycket poäng som möjligt för att kunna avsluta högt i respektive tabell.
Bröndby skulle med tre poäng kunna ta sig förbi Niklas Backmans och William Eskelinens Århus, beroende på hur det går för dem i sista omgången, men även distansera sig från Ålborg och Nordsjälland som är tätt bakom.
Jag tror att Bröndby fixar det. Man har en bättre trupp än Horsens och jag tror faktiskt att Bröndby, som ibland kanske inte hanterar sitt tryck från supportrarna på ett positivt sätt utan snarare uppträder lite stressat, kan gynnas av att avsluta säsongen utan publik. Horsens är ett lurigt motstånd då de både slagit FC Köpenhamn (innan uppehållet) och nu Midtjylland. Men jag tror inte att Bröndby underskattar dagens motstånd och då bör man ta hem det hela.

Preliminära elvor (Tipsbladet)

AC Horsens (4-4-2): Delac - Nymann, Kiilerich, Ludwig, Lumb - Prip, Jacobsen, Hansson, Thorsen - Brock-Madsen, Okosun

Saknar: -

Brøndby IF (3-5-2): Schwäbe - Hermannsson, Maxsø, Jung - Bruus, Slimane, Radosevic, Vigen, Gammelby - Lindstrøm, Hedlund

Saknar: Kevin Mensah, Joel Kabongo, Kasper Fisker, Tobias Børkeeiet

SPELTIPS
Jag spelar Bröndby att vinna till 2.10 hos Bethard (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip