Dags för Hammarby TFF att ta emot Haninge. Två lag som det alltid svänger om i sina matcher. Det har även märks denna inledning av säsongen med rätt ojämna prestationer. Vilket i HTFF:s fall är helt logiskt med tanke på hur ungt lag man ofta ställer upp med där de flesta är runt 18-19 år. Många spännande spelare som redan fått chansen att visa sig i Svenska Cupen eller Allsvenskan. En spelare som imponerat extra denna säsong är deras 6:a Alper Demirol som ser mycket spännande ut. Laget försöker spela en possession-orienterad och utvecklande fotboll som innehåller mycket fart och kombinationer. Hittills upplever jag att man brustit i kollektivet och därmed inte fått med sig poängen de behöver. Senaste matchen var mot Vasalund, en av seriefavoriterna och det märktes då man inte hade så mycket att säga till om. Överlag en rätt chansfattig match som Vasalund kunde kontrollera.

Haninge står för motståndet och det är ett lag som spelar en mer kontrollerad och kompakt fotboll. Inte lika mycket svängdörrar som HTFF. Har ett par rutinerade spelare som Brian Span, Kennedy Igboananike för att nämna några. Där den förstnämnda har varit deras bästa spelare hittills. Har gått lite över förväntan och nu senast hade man skaplig tur mot Örebro Syrianska där man lyckades bärga 3 poäng trots en svag insats. Senast var ett par spelare borta i sjukdom och avstängningar som är tillbaka till denna match.

Hammarby ett mer offensivt orienterat lag vs ett mer defensivt orienterat lag. Svårt att sia om över och under i denna fight. Jag tror däremot att Haninge har mer jämnhet och kan passa HTFF illa i en mer kontrollerad matchbild. Haninge har en stark defensiv och en duktig målvakt som kan stå emot HTFFs frejdiga offensiv.

Spel: IFK Haninge insatsen tillbaka vid oavgjort (Asian 0) 1.80 hos Pinnacle

This is the stats tab
This is the post tip