Copa Libertadores under landslagsbreak? Jajamen!

Gremios Libertadores-matcher har blivit uppskjutna flertalet gånger under årets upplaga och denna vecka är det alltså dags att spela ikapp resten. Inatt mot chilenska Huachipato och senare i veckan hemma mot argentinska Estudiantes.

Gruppen är fortsatt öppen och ser ut på följande sätt:

The Strongest - 6 spelade matcher, 10p, 2+ i målskillnad
Huachipato - 5 spelade matcher, 8p, -1 i målskillnad
Gremio - 4 spelade matcher, 6p, +1 i målskillnad
Estudiantes - 5 spelade matcher, 4p, -2 i målskillnad
Huachipato behöver med andra ord vinna eller vinna för att gå vidare som gruppetta. Ett kryss vore ej att föredra då Gremio avslutar på hemmaplan mot ett avsågat Estudiantes, en match som högst troligen lär sluta med en hemmavinst. Tråkiga förutsättningar för chilenarna då det lär antingen bli gruppseger eller respass till Copa Sudamericana.

Hemmalaget har annars imponerat på många och gjort resultat över förväntan. De är, likt många andra tidigare chilenska mästare, oerhört ojämna. De spelar en underhållande fotboll och har en oerhörd höjd, men de har också matcher där de inte lyckas omvandla spelövertag och chanser till mål, som i exempelvis hemmamatchen mot The Strongest (0-0).

Ovanstående är annars det som brukar skilja dem flesta "andra" lagen mot sina brasilianska och argentinska diton. Många lag spelar bra, men saknar förmågan att vinna matcher när det väl gäller. Att sätta sina chanser eller att undvika släppa in några dumma mål. Det finns också ett psykologiskt övertag i sånna här sammanhang då dem brasilianska storklubbarna brukar ha betydligt mer erfarenhet i dessa sammanhang och består många gånger av unga talanger i en bra mix med mer rutinerade spelare, likt Gremio Diego Costa (Ja, den Diego Costa!)

Stolpe in, stolpe in... stolpe ut?

Trots chilenarnas poängskörd och målvakten Parras insatser så har defensiven stundtals sett aningen ihåligt ut, på typiskt chilenskt manér så att säga. De har dock visat sig vara mentalt starka då de gått segrande ur matcher som de faktiskt inte förtjänat vinna, som i den senaste sjuka 4-3 matchen i Copa Libertadores mot Estudiantes, eller i bortasegern mot ett sömnigt Gremio i premiären.

Numera har brassarna trampat igång sin säsong på riktigt. De är mitt uppe i Serie A-spel och har stått för bättre och bättre prestationer i Copa Libertadores ju fler matcher som gått. Tittar vi på dem underliggande statsen så har deras prestationer, med undantaget från matchen i Bolivia där de vilade spelare, varit klart bättre än Huachipatos. De har rentav varit bättre än sina motståndare i varje match, ink. borta mot Estudiantes.

Jag tror (tyvärr) att Huachipatos resa tar slut inatt. Ett kryss räcker som sagt troligtvis inte och hemmalaget lär därför bjuda upp till dans, något som rimmar illa när motståndet är brasilianskt. Gremio, som vilade nästan hela startelvan senast i ligan, har full fokus på gurppavancemanget, och något annat än det vore ett stort fiasko.

Bägge lagen har varsitt tungt avbräck då det är landslagsbreak. Felipe Loyola saknas i Huachipato medan Villamanti är out hos bortalaget. Trollgubben Yeferson Soltedo har fått ok av det venezuelanska landslaget att spela färdigt dessa Copa Libertadores-matcher innan han ansluter till truppen lagom till Copa America.

Jag kikade lite på hemmalagets odds för ett par dagar sedan och lockades av den raka ettan men då Gremios odds stigit såpass under dem senaste dagarna är det nu dags att kliva in där istället.

Gremio draw no bet är spelet då ett kryss inte är uruselt inför den sista omgången. Spelas till 1.66 hos Betsson .

Vamos!

This is the stats tab
This is the post tip