Första omgången av The Championship ska stängas på måndagskvällen och det är Huddersfield vs Derby på förra säsongens PL-arena John Smith´s Stadium.
Jan Siewert lag Huddersfield hade en skräcksäsong i PL i fjol men nu på Championship-nivå ser truppen bred och spännande ut. Derby å andra sidan var med och slogs om platserna upp till högsta divisionen förra året och ska inte underskattas med spännande spelare som Richard Keogh, Bradley Johnson och Martyn Waghorn.

Här tror jag på en match mellan två väldigt hungriga lag som vill inleda ligaspelet på bästa sätt.
Huddersfield med Jan Siewert vid spakarna siktar såklart att studsa direkt upp till Premier League igen. Har en spännande trio i form av yttrarna Adama Diakhaby och Isaac Mbenza med Karlan Grant som nia.
Mittfältaren Philip Billing gick till Bournemouth och är därmed förlorad för klubben. Isaac Mbenza har anslutit till klubben på lån, många som har stora förväntningar på honom.
Huddersfields försvar var det klart sämsta i Premier League förra säsongen och frågan är om de har förstärkt tillräckligt på den positionen inför den här säsongen...

Derby tappade sin tränare Frank Lampard som stack tillbaka till hans klubb Chelsea. Holländska Philip Cocu har tagit över.
Derby lär också vara sugna på revansch efter att laget förlorade finalmatchen och playoffet mot Aston Villa.
Klubbens försäsong har varit både ris och ros. Klubben har förlorat mot Girona och Glasgow Rangers men även vunnit mot Sarasota Metropolis, Bristol City och Burton Albion.
Derby stängde förra säsongen väldigt starkt obesegrade med sju vinster och fem kryss på deras 15 avslutande matcher – en form som laget hoppas kan hitta tillbaka till.

Förväntade startelvor:
Huddersfield: Grabara - Hadergjonaj, Schindler, Kongolo, Bockhorn - Hogg, Mooy, Bacuna - Mbenza, Grant, Diakhaby
Derby: Roos - Bogie, Keogh, Evans, Malone - Dowell, Huddlestone, Shinnie - Jozefzoon, Waghorn, Lawrence.

Tror Derby kan tagga igång lite extra här när de nu inleder mot ett motstånd som kommer från spel i Premier League förra säsongen. 9 av 11 Championship-matcher har avslutats med att både lagen gör mål i premiäromgången – hungriga lag som går in i Championship-säsongen alltså.
Jag tror att det kan fortsätta på det spåret även här.

SPEL: Både lagen gör mål till 1,88x
Hos Unibet

Twitter@ Holmbergake

This is the stats tab
This is the post tip