Den engelska fotbollssäsongen rundas av med vad som i folkmun brukar betecknas som världens mest värdefulla match – playoff-finalen om att ta klivet upp i Premier League.

Huddersfield Town:

Huddersfield såg ut att vara illa ute i semifinalmötet mot Championship-sensationen Luton Town, där gästande Luton var det bättre laget, men med åtta minuter kvar slog Jordan Rhodes när han påpassligt petade in Sorba Thomas frispark vid den bortre stolpen – ett mål som var tillräckligt för att leda Huddersfield till Wembley.

Marcelo Bielsas forne assisterande tränare Carlos Corberan har gjort ett strålande arbete med The Terriers, som slutade på 20:e plats i Championship förra säsongen. Corberan har med taktisk flexibilitet och hårt arbete, trots en begränsad budget, lyckats förändra lyckan för Huddersfield, som slutade trea den här säsongen.

Corberan saknar målvakten Ryan Schofield och försvarsduon Alex Vallejo och Matty Pearson i finalen. Ollie Turton tvingades av i halvtid av det första mötet mot Luton och det återstår att se om han är tillbaka till finalen. Jordan Rhodes inledde på bänken senast, och det återstår att se om det matchavgörande målet var tillräckligt för att ta honom in i startelvan.

Preliminär startelva: Nicholls, Colwill, Hogg, Lees; Toffolo, O’Brien, Russell, Pipa; Thomas, Ward, Sinani

Nottingham Forest:

Om Huddersfield gjort en imponerande resa under Corberan så är det ingenting mot den fullständiga transformation som skett med klassiska Nottingham Forest sedan Steve Cooper tog plats på tränarbänken. När Cooper tog över i slutet av september låg Forest sist efter en katastrofal säsongsstart under Chris Hughtons ledning. Sedan dess har Forest varit The Championships bästa lag poängmässigt när man klättrat i tabellen upp på playoff-plats – och hade till och med bud på att ta en av de två direktplatserna.

Forest hade precis som Huddersfield ett lite nervöst semifinalmöte. När 21-årige anfallsstjärnan Brennan Johnson gav Forest ledningen i returen på City Ground (Forest vann första mötet med 2-1) såg det ut att bli en behaglig resa till Wembley, men Sheffield United kom tillbaka och tog matchen hela vägen till straffar. Där klev Forest-målvakten Brice Samba fram som stor matchhjälte och räddade hela tre straffar.

Aston Villa-lånet Keinan Davis har varit en nyckelspelare under säsongen, men har haft lite skadebekymmer på sistone. Davis hoppade in i returen mot Sheffield United och lär starta tillsammans med Brennan om han är frisk, trots fina insatser från Sam Surridge i hans frånvaro. Max Lowe och Lewis Grabban missar, men i övrigt har Cooper starkast möjliga lag att tillgå – inklusive duktiga Manchester United-lånet James Garner, som spelar en nyckelroll på mittfältet.

Preliminär startelva: Samba; McKenna, Cook, Worrall; Colback, Garner, Yates, Spence; ZInckernagel; Johnson, Davis

Speltips:

En playoff-final på Wembley med en Premier League-plats på spel är alltid en nervös historia. Forest har inte varit uppe i Premier League sedan 1999 och fansen till den klassiska klubben, där Brian Clough skördade framgångar både i England och Europa, är desperata att ta klivet upp. Både Cooper och Corberan har gjort imponerande arbete med deras två lag, men jag håller Forest som det starkare laget inför den här finalen. Forest besitter en bättre offensiv, med Johnson, Davis och framstormande Djed Spence. Nottingham har också vunnit två av de tre mötena med Huddersfield den här säsongen, där båda lagen inkasserade bortasegrar i ligaspelet och där Forest slog ut Huddersfield ur FA-cupen hemma på City Ground.

Jag håller Nottingham Forest som favorit och tror The Tricky Trees säkrar återkomsten till Premier League. Nottingham Forest -0,25 finns till 1,85 hos Bethard .

This is the stats tab
This is the post tip