På Wembley Stadium är det miljardmatch som stundar då vinnaren avancerar till Premier League. Nottingham bär favoritskapet här och min idé är att de har vad som krävs för att lösa uppgiften och med det sagt spelar jag dem som vinnare av denna finalmatch!

Huddersfield slutade på en tredje plats i The Championship och det med två poäng mer inspelade än tabellfyran Nottingham. För Huddersfields del landade målskillnaden på 64-47 och för Nottingham 73-40. Nottingham har alltså gjort fler mål under seriespelet och samtidigt släppt in färre. Min idé? Att det kan bli guld värt i denna jämna final.

Senast lagen stötte på varandra så gjorde dem det i 8-delsfinal av FA-cupen. Då agerade Nottingham hemmalag och den matchen vann de med 2-1. Innan det hade Nottingham förlorat hemmamatchen i ligan med 1-0, men också vunnit bortamatchen med 2-0.

Nu är det neutralt gräs som gäller då denna finalmatch spelas på Wembley Stadium och poängtera att det är vinnaren som tar hem allt. Huddersfield är inte favoriter och jag köper det. Nottingham har sett starkare ut i inbördes möten, där de också har två av tre hittills under säsongen och nu väntar det viktigaste mötet och här tror jag att Nottingham är bra nog för att förbättra statistiken ytterligare.

Huddersfield har avancerat hit genom avancemang mot Luton och där löste de 1-1 borta och en 1-0-seger i returen hemma. Nu blir uppgiften tuffare då Nottingham håller ett högre målsnitt och det tror jag också blir matchavgörande denna gång.

SPELTIPS
Nottingham som matchvinnare (inklusive ev. övertid) till 1.55 hos Unibet / LeoVegas / 888sport .

Vad tror ni?

@johan_videll påTwitter.

This is the stats tab
This is the post tip