Stormakten Barcelona har bekymmer med att hålla en jämn högnivå i sitt spel. Laget har fått utstå hård kritik på grund av uteblivna resultat, även om Barcelona knappast har saknat chanser att vinna sina matcher. De har en besvikelse i ryggen, i sin senaste match mot Eibar där det bara blev 1 - 1, men ställs i nästa match mot ett av ligans sämsta lag i tabelljumbon Huesca.

Huesca är det laget som har släppt in flest mål av alla lag i La Liga, nämligen 25 stycken efter 16 omgångar. Det är inget vidare. De har bara en seger hittills och har varit svåra att slå många gånger, då laget har sex förluster totalt. I de senaste matcherna har dock formen blivit allt sämre där laget har förlorat mot Bilbao med 0 - 2 och Celta Vigo senast med 1 - 2. Med den formen och den truppen av spelare i Huesca kommer det att bli oerhört svårt att utmana revanschsugna Barcelona om några som helst poäng.

Barcelona lyckades bränna en straff, få ett mål bortdömt med minsta marginal på grund av offside, göra en dundertavla på individ nivå som kostade dem ett baklängesmål, avfyra fem skott på mål och tio skott utanför - men bara näta en gång. De hade ett bollinnehav på 73 % och ägde matchen helt och hållet. Formen är dock inte helt illa, med tre vinster och två kryss på de fem senaste matcher. Senast saknades fixstjärnan Messi men han är tillbaka och tränar med laget igen och väntas komma till start.

Barcelona, som parkerar på en sjätte plats i tabellen, vill starta det nya året med en seger och det tror jag också att de gör. Jag spelar på att Barcelona vinner med fler än ett måls marginal, men slänger in en försäkring om de bara vinner med ett mål. Spelet blir alltså Barcelona asiatisk handikapp -1, vilket innebär en förlust vid oavgjort eller Huesca seger, pengarna tillbaka vid seger med ett mål för Barcelona (1–0, 2–1, etc.) och vinst vid en Barcelona seger med två eller fler måls skillnad (2–0, 3–1, etc.).

Speltips Huesca - Barcelona:
Barca asian handicap -1. Odds 1.75 hos Nordicbet & Betsafe .

---
Bekräftad startelva - Huesca:
Alvaro Fernandez, Jorge Pulido, Pablo Insua, Dimitris Siovas, Javi Galan, Mikel Rico, Pedro Mosquera, Jaime Seoane, Sergio Gomez, Rafa Mir & Javi Ontiveros.

Bekräftad startelva - Barcelona:
Marc-Andre ter Stegen, Jordi Alba, Ronald Araujo, Clement Lenglet, Sergino Dest, Sergio Busquets, Frenkie de Jong, Pedri, Leo Messi, Ousmane Dembele & Martin Braithwaite.
---

This is the stats tab
This is the post tip