Fredagsmatchen i den spanska La Liga hämtas från Estadio El Alcoraz där Huesca tar emot Elche. Det är ett ångestladdat bottemöte där Huesca ligger på den sista nedflyttningsplatsen och har två poäng upp till Elche, som har näsan precis ovanför vattenytan. Marknaden ser Huesca som en favorit till att vinna matchen, till strax över dubbla pengar, men i mitt tycke är detta ett vidöppet möte. Inget av lagen vill förlora och båda skulle nöja sig med att ta poäng, så värdet ligger på en Elche dubbelchans.

Innan deras senaste ligamatch mot Levante var Huesca det laget som hade vunnit minst gånger i ligan, nämligen tre gånger på 28 omgångar. Huesca var utspelade mot Levante, men lyckades skrälla genom ett tidigt mål från Rafa Mir, som är deras X-faktor, som inte kommer att följa med dem till Segundan, vid en nedflyttning. Huesca fick till två skott på mål där båda gick in medan Levante, trots en massiv bollinnehav inte lyckades bryta ner dem. Så Huesca gjorde en lysande insats, men detta sker inte ofta.

Till denna match dras Huesca med skador på målvakten Antonio Valera, försvararen Gaston Silva och mittfältaren Javi Ontiveros. Dessutom utgick försvararen Pablo Maffeo skadad mot Levante och är ett stort avbräck. Elche har hela sin trupp friska och krya samt att de får tillbaka anfallaren Lucas Boyé efter en avstängning. Elche är ett starkt kollektiv som har klarat av att kryssa mot Getafe och Betis i sina senaste ligamatcher, där båda har slutat 1 - 1, så för mig är de ingen underdogs mot Huesca.

Det första inbördesmötet mellan dessa nykomlingar i den högsta divisionen var en hård batalj som slutade mållöst och ett kryssresultat är något som båda lagen definitivt skulle nöja sig med - även om en seger är givetvis att föredra. Det väntas återigen bli ett målsnålt och tufft möte och mitt val faller på att Elche tar poäng, genom att spela oavgjort eller vinna matchen.

Speltips Huesca - Elche:
X2 - odds 1.88 hos bet365 .

bet365 livestreamar matchen.

---
Bekräftad startelva - Huesca:
Andres Fernandez, Pablo Insua, Jorge Pulido, Denis Vavro, Pedro Lopez, David Ferreiro, Pedro Mosquera, Jaime Seoane, Javi Galan, Rafa Mir & Sandro Ramirez.

Bekräftad startelva - Elche:
Edgar Badia, Antonio Barragan, Dani Calvo, Gonzalo Verdu, Johan Mojica, Tete Morente, Ivan Marcone, Raul Guti, Fidel Chaves, Pere Milla & Lucas Boye.
---

This is the stats tab
This is the post tip