Ja då var bettingsäsongen igång på riktigt :)
Det kommer periodvis hagla in spel från min sida. Den här veckan har vi CONCACAF CL, Copa Sudamericana OCH Copa Libertadores midweek. Så här kommer hela 3 speltips, 2 som spelas inatt och 1 som spelas natten till fredag.

Tauro - Leon, 9 Mars 00:00. CONCACAF CL

Tauro från Panama må låta som ett riktigt bonngäng, och ni ska veta att det finns gott om sånna i den här turneringen, men de är knappast ett lag som man bara städar av hur lätt som helst. Framförallt inte på bortagräs. Tuff resa och såväl fult som fysiskt spel står på menyn. En riktig grismatch så att säga. Tauro har börjat säsongen på bästa möjliga sätt och leder East-conferencei den inhemska ligan med 15 poäng på 8 omgångar. De har släppt in minst mål i av alla lag i högstaligan (både east och west) och kommer till nattens match med 0 insläppta mål.

Motståndarna Leon är ett på pappret mycket bättre lag. De dominerade den mexikanska fotbollen för några säsonger sedan men har haft några mellanår med medelmåttiga resultat och hämtade därför inför 2023 in den duktige tränaren Nicolas Larcamon. Larcamon är en taktiskt skicklig tränare som tidigare gjort underverk med mycket svagare material. Numera har han en rätt bra trupp till sitt förfogande och har ändrat approach en aning. Han gick från att spela torpedfotboll med sämre lag till att försöka kontrollera matcherna med sitt bollskickliga Leon. Det blev inte en omedelbar succé, snarare tvärtom, men nu börjar bitarna falla på plats. Laget är nu inne i en bra period och är obesegrade i 5 raka matcher. De har släppt in nästminst mål i ligan (7), och då släppte de ändå in hela 5 mål på dem 2 första omgångarna.

Bägge dessa lag lär vara rätt nöjda med ett kryss och jag tror på att det blir en bråkig och hetsig tillställning i övrigt. Under 2.75 @ 1.88 är en lite väl givmild lina. Taget med 1u på bet365 .

Olimpia - Atlas. 9 Mars 02:00. CONCACAF CL

Olimpia kanske inte ringer någon klocka hos gemene man. De är en framgångsrik klubb från Honduras som är rutinerade i dessa sammanhang. Inte för att de någonsin vunnit turneringen, det gör bara Liga MX lag, men i egenskap av att vara landets mest framgångsrika lag. De gör sällan bort sig på hemmaplan utan brukar hålla tätt rätt så bra, oberoende av vem som står på andra sidan. Inatt är det Atlas från Mexico som man möter. Atlas idag är inte ett topplag likt de var för bara 1 år sedan. De är dessutom ett väldigt defensivt lag vars målvakt allt som oftast är deras MVP.

Återigen har vi en matchup där bägge lagen bör vara rätt så nöjda med ett oavgjort resultat. Jag har i varje fall svårt att se att något utav dessa skulle gå all in i match 1. Under 2.5 mål spelas till 1.83, även det hos bet365

Huracan - Sporting Cristal. 10 Mars, 01:00. Copa Libertadores

Argentinska Huracan är bara ett steg ifrån gruppspelet i Copa Libertadores. Självförtroendet är gott hos argentinarna som haft en trevlig start på det här året. De ligger i skrivande stund trea i den argentinska ligan och har slog i den senaste kvalomgången ut uruguayanska Boston River efter 2 bra prestationer. Nu blev det visserligen "bara" 1-0 i det dubbelmötet, men Huracan visade sig vara starkare även på bortaplan. Torsdagens motståndare Sporting Cristal är förvisso ett lag som är mer välkänt än Boston River, men det är också ett lag som ofta siktar högt och faller hårt. I egenskap av storklubb i Peru så vill Sporting Cristal gärna ha mycket boll och spela en attraktiv fotboll. Det funkar i den inhemska ligan, likt chilenska topplag kan dominera mot sämre motstånd, men i dessa sammanhang, mot taktiskt skickliga och betydligt spetsigare argentinska lag, är det rena självmordet.

Huracan har inte öst in mål direkt men de har å andra sidan inte mött lag som bjuder upp till dans på det sättet. Här kommer det att finnas ytor att utnyttja och Huracan är helt enkelt bättre än Sporting Cristal. Huracan -1 Asian handicap spelas till 1.78 hos Nordicbet.

Vamos!
This is the stats tab
This is the post tip