Premiär i division 1 norra väntar på långfredagen.
Mitt speltips: Under 3,5 mål i matchen.

BP är precis som förra året favorit klar favorit i division 1 Norra. Fått in Christer Mattiasson som ny tränare, han tog Sollentuna till en fin tredjeplats i fjol. Känns spännande. Har en väldigt bred trupp för den här nivån, med en bra mix av talang och rutin. Imponerat stort på försäsongen där de vunnit sju av åtta matcher (mött seriekonkurrenter men även reservbetonade AIK + DIF). 23-5 i målskillnad säger en del. Backlinjen ser riktigt bra ut:
Martin Falkeborn har kommit in från Akropolis.
Ali Suljic är väl egentligen för bra för den här serien. Carl Elfgren Nyström har spelat i stort sett varje match i Superettan för först Sirius och sedan GAIS senaste sju säsongerna. På andra ytterbacken lär det bli Oscar Krusnell (ny från Frej.

Har alltså tappat ett par försvarare från i fjol, men det finns bra förutsättningar att BP (precis som i fjol) släpper in minst antal mål i serien.

Framåt ser det spännadne ut med bland andra Omar Faraj som öst in mål på försäsongen. Men en premiär är vad det är. En hel del nya spelare i truppen och det tar i regel tid innan allt sitter. Genrepet mot Akropolis var inte det bästa och BP hade det svårt mot ett lågt stående motstånd, förlorade med 0-2 till slut.

Karlstad gör sin andra säsong efter förra året ihopslagning av Carlstad United och Karlstad BK. Fjolårets åttondeplats var nog en besvikelse då ambitionen är högre. Finns en del kvalitét för den här nivån i truppen. Tog fyra poäng mot BP i fjol (bland annat 1-0 på Grimsta). Tränas av slipade Konstantinos Panagopoulos och lär inte åka till Grimsta och bjuda på något. Tappat fjolårets bäste målskytt (tillsammans med Johannesson) till just BP. Just Johannesson (bra meriter från Superettan) är 34 och blir väl knappast bättre med åren.

Jag tror på en del premiärnerver i bägge lagen här. BP lär föra spelet men det bör ta ett tag innan allt sitter. Samtidigt lär hemmalaget ha bra chans att hålla nollan i många matcher den här säsongen. Under 3,5 känns som en bra startpositon för en match som jag tror kan ticka 0-0 ett tag.

This is the stats tab
This is the post tip