Var så jävla lack på Legia Warszaeas sopa i målet - släppte in en frispark mitt i målet för 2-2 - så jag stängde av streamen mot slutet. Men i 90+5 frälste hemmalaget med 3-2 och 1,80 in på kontot. Skönt! Hoppar till svensk bonnfotboll där det vankas "Stockholmsderby" i Division 2 Södra Svealand. IFK Aspudden-Tellus är ett tämligen trist lag som spelar på motståndarnas misstag. Konyaspor har öppnat hösten strålande och slog FC Gute med 10-0 (!) senast. Tror inte dom förlorar här utan fortsätter sin jakt på nytt kontrakt.

Senaste möte
2015-05-17 Konyaspor - Aspudden-Tellus 2-4

DIVIISON 2 SÖDRA SVEALAND
10. IFK Aspudden-Tellus 19 6 5 8 32-40 -8 23
12. Konyaspor 19 4 6 9 38-41 -3 18

Aspudden hemma
10 2 3 5 13-23 -10 9

Formen
O, O, F, O, V

Senaste match
Vimmerby - Aspudden-Tellus 1-1

Konya borta
9 1 2 6 9-23 -14 5

Formen
V, O, V, O, O

Senaste match
Konyaspor - FC Gute 10-0

Efter en KATASTROFAL vårsäsong har Konyaspor, från södra Stockholmsförorten Alby, vaknat! Konya har en bra trupp - framförallt offensivt sett - på pappret och har nu börjat leverera därefter. Kryss mot topplagen Sleipner och Eskilstuna. Kryss mot Värmdö och segrar mot titelutmanaren Linköping City och nu senast utskåpning hemma mot mittengänget FC Gute från Gotland. Bortaspelet har inte vaknat ännu men här kan det vara dags. IFK Aspudden-Tellus är ett gediget lag men som i princip saknar spets. Finns nog ingen i det laget som håller för spel högre upp utan här spelas det efter sina resurser, vilket betyder backa hem och spela på kontring/motståndarnas misstag. Funkade bra på våren, men i höst har trepoängarna uteblivit, förutom i första fajten efter uppehållet då jumbon Ekerö besegrades 4-3. Nej, ett Konyaspor i sylvass form ska ha god chans att fortsätta plocka poäng redan i kväll. På topp har man en livsfarlig duo i rutinerade Özgür Yasar och vasse Taner Kocak Culcu. Rappa och tekniska kantspelare i Rodi Hasan och Owin Omoduemuke som kan göra sina gubbar. Nämnde Yasar är förresten lagkapten och gjorde otroliga sex (6) mål mot FC Gute. Aspudden-Tellus har haft svårt på hemmagräs där de måste vara mer kreativa än på bortaplan och till kvällens "derby" saknas dessutom Marcelo Oyarzo Paine som drog på sig två gula borta mot Vimmerby. Både Konya och Aspudden-Tellus spelar på konstgräs.

SPELTIPS
Konyaspor är i mina ögon det bättre lagen av dom två och den usla vårsäsongen var väldigt förvånande sett till truppen de har till förfogande. Nu har det bevisligen lossnat och då tror jag att Konya har en god chans att fortsätta segertåget. Tvåan finns till 2,50 hos bet365 och spelas med en mindre slant. Tyngre insats på mitt huvudspel 2 DNB till 1,81 hos William Hill (3/5 units).

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip