Rivalmöte på (stora) Ullevi mellan IFK Göteborg och AIK. Får vi se Marek Hamsik debutera?

Senaste möten

AIK - IFK Göteborg 2-0
IFK Göteborg - AIK 1-0

Första omgången

Örebro - IFK Göteborg 0-0

Anestis - Tolinsson, Bjärsmyr, Eriksson (85) - Jallow, Erlingmark, Thern (81) , Yusuf, Norlin, Sana, Yakob (66)

Inhoppare: Wernbloom (85), Söder (81), Sigthorsson (66)

AIK - Degerfors 2-0

Janosevic - Lustig, Milosevic, Papagiannopoulos, Otieno - Ylätupa (90), Larsson, Hussein, Bahoui (72) - Radulovic (80), Stefanelli

Inhoppare: Strannegård (72), Goitom (80), Ayari (90)

Yes, det finns stora chanser att vi får se Marek Hamsik i Allsvenskan och i IFK Göteborgs tröja den här måndagskvällen. Slovaken har själv sagt att han är redo för att vara med i truppen efter sin lårskada och vi är väldigt många som är spända på att se vad han kan göra i allsvenskan.
Jag tror så här, när Hamsik hittat matchformen, då kommer han att vara KLASS och göra alla andra bättre i laget. Det är skillnad på om en världsspelare hade kommit in som typ högerback. Men Hamsik kommer att ha en central roll där han kommer att vara involverad i det mesta - i båda riktningarna. Jag tror heller inte att han kommer ner och lallar, han känns inte som den typen, utan han är här för att hitta formen inför EM.

Men med det sagt, så tror jag inte att Blåvitt kommer att komma igång på allvar förrän efter sommaren. Det är då Berg och Wendt ansluter och då har Blåvitt fått spela ihop allt det nya under våren innan den extra kryddan ansluter. Matchen mot ÖSK borde ha vunnits, men jag tycker inte att Blåvitt imponerar spelmässigt och den där tyngden som alla pratar om ser jag ännu inte. Där tycker jag att AIK är betydligt längre framme med sin taktik och startelva. Visst, AIK mötte Degerfors, men försvarsmässigt såg det oerhört stabilt ut och med spelare som Lustig, Sotte, Larsson, Milosevic på banan så garanteras en viss lägstanivå när det kommer till attityd och kvalitet. När även "skalet" runt om börjar fungera allt bättre (Stefanelli ser vass ut och Otieno var klass senast) så tror jag att AIK kommer bli bättre än vad många, inklusive jag själv, trodde för ett par månader sedan.

Blåvitt har sena test på Seb Eriksson, Hamsik, Thern och Aiesh. För AIK:s del är det mest intressant att se om Eric Kahl är tillbaka, samtidigt var Otieno så pass bra att Grzelak knappast behöver vara orolig. Jag tycker att AIK är det vassare laget här och nu.

SPELTIPS
Jag spelar AIK asian hcp 0 (pengarna åter vid kryss) till 1.94 hos bet365 (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip