Stormöte mellan två av Sveriges största och anrikaste klubbar på Gamla Ullevi!

Hemmalaget Göteborg kommer till den här matchen med en tung, tung förlust i ryggen senast. 3-1 borta mot Degerfors var en rejäl missräkning för IFK efter den starta segern i omgången innan mot Malmö.

Göteborg kommer till spel utan sin stjärna Marcus Berg, vilket så klart är ett rejält avbräck både i form av målskytte men även i spelet.

Det har varit svängdörrar den senaste tiden hos Göteborg, åt båda håll. Faktum är att det har blivit över 2,5 mål i SJU raka matcher som IFK deltagit i. Siffror som jag inte hade trott på inför säsongen, och inte heller över sommaren.

Bortalaget AIK åkte på en tung förlust senast på hemmaplan mot BK Häcken. Den förlusten kan ha varit spiken i kistan i deras jakt på europaplatserna. Men ännu är det inte över! Med en seger här kliver man faktiskt upp på en delad tredjeplats tillsammans med Hammarby efter deras förlust under söndagen.

Jag har svårt att se AIK göra något annat än att sätta gasen i botten, får några kryss tjänar man inte på. Henok Goitom har försökt utveckla offensiven efter sitt inträde, och det i kombination med Göteborgs målfacit den senaste tiden gör att jag kikar åt målspelen!

I vanliga fall kanske inte överspelet på antal mål i just mötet Göteborg - AIK varit något jag kikat på. Men sett till förutsättningar och vart lagen står för stunden är det faktiskt dit jag tittar!
Mitt spel blir därför rätt och slätt Ö 2,5 mål i matchen till 1,85 hos bet365 .

This is the stats tab
This is the post tip