AIK gästar Blåvitt på måndagen.
Mitt speltips: Under 2,5 mål i matchen.

BP grep ett sista halmstrå för att undvika kvalplatsen genom att slå Mjällby borta. Det gör att BP är på samma poäng (sämre målskillnad) som Blåvitt inför den här omgången. Eftersom IFK möter Varberg i sista omgången är en poäng rätt okej här. I så fall har de allt helt i egna händer inför sista omgången och klarar sig även om BP skulle kryssa mot Häcken.

AIK på 32 poäng är också i stort sett helt klara för allsvenskt spel om de tar en poäng i den här matchen.

Så det är två lag som nog är rätt nöjda med kryss här.

Två formsvaga offensiver?

Blåvitt hade en stor formtopp i september/augusti. Radade då upp segrar, slog Häcken hemma och tog poäng i Malmö. Senaste månaden har offensiven dock bedarrat och de har bara gjort tre mål på fyra matcher. Skapat väldigt lite och den tidigare formstarke Mucolli har varit lite kallare. Selmanihajpen har också dött ut lite.

Bakåt har Blåvitt varit bra hela säsongen. 35 insläppta är bättre än fyra lag på övre halvan.

AIK har spelat rätt torftigt under Henning Berg. Tagit sina segrar, framför allt hemma. Men i ärlighetens namn har det varit ganska tråkigt och riskminimerande - inte sprudlat alls. Saletros har dragit ett tungt lass, han såg inte 100 ut senast när han mirakulöst kom till spel efter en knäskada mot Elfsborg omgången innan dess.

För mig är det här två rätt så jämna lag. Det är en höstmatch på en säkerligen rätt risig plan. Kryss gynnar bägge. Jag tror det här blir en riskminimerande historia där inget lag gör två mål. Blir inte förvånad om det skulle sluta 0-0 faktiskt.

Speltips: Under 2,5 mål i matchen.
This is the stats tab
This is the post tip