Tycker 1X på IFK Göteborg hemma mot Djurgården lockar i torsdagens Allsvenska.

Blåvitt öppnade runt 2.75, men har i skrivande stund tickat upp på över 3.0 gånger pengarna. Det gör att spelvärdet enligt mig finns på hemmalaget.

Tappade visserligen tunga poäng genom att släppa in 1-1 mot Elfsborg på tilläggstid i måndags. Bara två dagars vila efter det, vilket är en nackdel. Men det finns även flera faktorer som talar för IFK här:
- Hemmaplansfördel. Pontus Dahlbergs sista hemmamatch -> mycket publik och ett taggat lag som vill ge ett bra avstamp.
- Gräsmatch. DIF har två gräsmatcher hittills i år - bägge har förlorats. Dessa har varit mot tufft motstånd i form av AIK och MFF, men det är knappast uppmuntrande siffror.
- Blåvitt är tunga att möta på hemmaplan.
- Bra skadeläge i hemmalaget, som tagit ut följande trupp:

Pontus Dahlberg, Erik Dahlin, David Boo Wiklander, Kristopher Da Graca, André Calisir, Carl Starfelt, Sebastian Eriksson, Billy Nordström, Mix, Vajabah Sakor, Emil Salomonsson, Victor Wernersson, August Erlingmark, Amin Affane, Sebastian Ohlsson, Tobias Hysén, Giorgi Kharashvili, Elias Omarsson, Gustav Engvall.

Tycker inte det skiljer så mycket mellan lagen. Djurgården har Mrabti, en av seriens bästa spelare, som alltid kan avgöra en match till DIF:s fördel. Sen är de såklart stabila defensivt. Men tycker inte att det är motiverat att de ska vara såhär stora favoriter borta mot ett IFK Göteborg som jobbar hårt och är tuffa att möta för alla lag i den här serien.

Tror på en målsnål cch tajt historia - kryss ligger väl nära till hands. Men tycker Blåvitts poängchans är bra här i kraft av hemmaplan.

1-1?

This is the stats tab
This is the post tip