IFK Göteborg tar emot Djurgården på torsdagen.
Mitt speltips: Blåvitt att ha över 4,5 hörnor i matchen. Bethard eller FastBet .

Efter två raka segrar (2-0 mot Örebro och 3-1 mot Mjällby) har Blåvitt tagit sig ut den värsta krisen. Fortfarande bara två poäng ner till kvalplats, men det ser betydligt bättre ut än för ett par veckor sedan. Kommer också från två rätt bra prestationer:
- Körde över Örebro totalt hemma. Skapade 13 hörnor då.
- Brottade ner formstarka Mjällby på bortaplan. Skapade 9 hörnor då (rött kort på motståndarna hjälpte såklart till).

Fått in Hosam Aiesh i laget och han har visat enormt bra form. Är en klassisk ytter av det gamla snittet som gillar att utmana och som nästan alltid går utsida. Bra spelare för att skaka fram hörnor. På andra kanten har det lossnat lite för Wendt, som varit mer delaktig och visat bättre självförtroende än tidigare.

Tycker även det spelar viss roll att IFK nu är tillbaka på Nya Gamla Ullevi (fotbollsarenan alltså). Blir ett helt annat tryck på välfyllda läktare, vilket jag tror faktiskt pushar spelarna.

Örebro är usla i år och Mjällby fick ett rött kort - så det är motstånd av annan kaliber än DIF. Men totalt sett har Blåvitt snittat fem egna hörnor per match den här säsongen. Nästan 5,5 om vi bara räknar hemmamatcher.

Djurgården är ett av lagen som släpper till minst antal defensiva hörnor i serien. Är ofta rätt dominanta spelmässigt. Men här tror jag de får kämpa hårt i en match som spelmässigt bör bli rätt jämn. Släppt till fem eller fler hörnor rätt många gänger ändå.

Sedan Witry lämnade DIF har de kanske inte hittat helt rätt på högerbacken. Käck (tillbaka från avstängning) är given vänsterback, men han har också gjort ett par sämre prestationer senaste tiden. Så jag tror det är på kanterna Blåvitt kommer försöka såra DIF.

Tycker en 4,5-lina på Blåvitts antal hörnor är korrekt, men tror de har bättre chans än vad oddsen säger att lösa minst fem. Även fast de poängmässigt är ett bottenlag lär det inte bli en parkerad buss på hemmaplan här. Klart en tidig Blåvittledning skulle kunna förstöra det här spelet då de isåfall nog krupit tillbaka en del. Men ser det som mer troligt att det större delen av matchen står oavgjort eller att DIF leder. Får vi en sån matchbild ska Blåvitt ha klart bra chans att spela sig fram till minst fem hörnor.

This is the stats tab
This is the post tip